Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vlašić sjajno zabio, ali...

VIDEO: Slavlje Francuza na Maksimiru, Vatreni nisu uspjeli u osmom pokušaju!

Francuska je s 2:1 pobijedila Hrvatska na Maksimiru u 4. kolu Lige nacije.

Nogometaši Francuske još su jednom svladali Hrvatsku i došli do šeste pobjede u osam dvoboja s Vatrenima, nakon što su u dvoboju 4. kola skupine 3 elitnog razreda Lige nacija odigranom u srijedu na Maksimiru slavili sa 2-1 (1-0).

Francuska je povela već u 8. minuti pogotkom Antoinea Griezamanna. Hrvatska je izjednačila u 65. minuti sjajnim pogotkom Nikole Vlašića, a konačnih 2-1 gostima je donio Kylian Mbappe u 79. minuti pogotkom iz odlične akcije.

Hrvatski nogometaši tražili igranje rukom Je li sudac oštetio Hrvatsku za penal? Pogledajte spornu situaciju divider

Bila je ovo osma međusobna utakmica Hrvatske i Francuske i šesta pobjeda "tricolora" uz dva neodlučena susreta. U službenim susretima Hrvatska i Francuska sastale su se pet puta uz četiri pobjede Francuske i jedan remi.

Zlatko Dalić je odlučio da će hrvatska reprezentacija prepustiti posjed lopte Francuzima, poučen analizom prijašnjih dvoboja, iz koje je zaključio da su Francuzi opasniji kad je lopta nije u njihovim nogama. Takva taktika može biti djelotvorna, ali samo pod uvjetom da se u zadnjem obrambenom i veznom redu ne rade velike pogreške.

No, već u 8. minuti pogreška se dogodila, a Francuzi su poveli. Mendy se lakoćom probio po desnoj strani pokraj Borne Barišića i ubacio na peterac, gdje je Domagoj Vida uspio samo kratko odbiti loptu. Prvi je na njoj bio Antoine Griezmann i sa 11 metara iskosa sa desne strane preciznim i snažnim udarcem poslao ju pod gredu pokraj nemoćnog Dominika Livakovića.

Pogodak Griezmanna za 1:0

Već u 15. minuti Francuzi su po drugi put izigrali obranu "vatrenih". Po lijevoj strani je prošao Anthony Martial i idealno poslužio Kyliana Mbappea koji je pred sobom imao gotovo pa nebranjenu mrežu, ali je sa desetak metara iskosa uspio poslati loptu pokraj suprotne vratnice.

Hrvatska je prvi udarac prema vratima Huga Llorisa uputila u 20. minuti, kad je Dejan Lovren glavom pucao nakon Modrićeva ubačaja, ali je lopta otišla preko grede. Iako neprecizan, Lovrenov udarac je bio naznaka oslobađanja Dalićevih izabranika od pritiska svjetskih prvaka.

Uvjerljivo najbolju hrvatsku priliku za pogodak u prvom poluvremenu imao je Mario Pašalić u 30. minuti. Po lijevoj strani oslobodio se Ivan Perišić i poslao prizemnu loptu na koju je prvi stigao Pašalić. Njegov prvi udarac je blokiran, no u drugom pokušaju sjajno je reagirao Lloris i nogom spriječio pogodak.

U 37. minuti hrvatski reprezentativci su od nizozemskog suca Bjoerna Kuipersa tražili dosuđivanje kaznenog udarca, jer je lopta u šesnaestercu pogodila Mendyja u ruku. No, Nizozemac je samo pokazao da se igra nastavi, a kako se u utakmicama Lige nacija ne koristi VAR sustav, do promjene odluke nije moglo doći.

Pogodak Vlašića za 1:1

U drugo poluvrijeme Hrvatska je ušla s Mateom Kovačićem i Josipom Brekalom, dvojicom igrača koji su trebali donijeti bolju kontrolu lopte u sredini terena i brzinu za opasnije prijetnje iz kontranapada.

Već u 47. minuti je ponovno Ivan Perišić pobjegao Mendyju po lijevoj strani, ali na njegov opasan prizemni ubačaj nije bilo igrača koji bi natrčao i poslao u mrežu. U 53. minuti Nikola Vlašić je primio loptu na 20-ak metara i nakon nekoliko koraka uputio oštar udarac, ali je lopta prošla metar od lijeve vratnice.

Aktivnija i ofenzivnija igra u drugom poluvremenu hrvatskoj reprezentaciji se isplatila u 65. minuti. Akcija je krenula s lijeve strane ubačajem koji je preletio sve u kaznenom prostoru, ali je akciju pratio kapetan Luka Modrić i prvi došao do lopte na suprotnom krilu. Okružen dvojicom Francuza, kapetan je 'modrićevskim' rješenjem provukao loptu do Brekala koji je bio sam na rubu kaznenog prostora i loptu proslijedio prema sredini do Vlašića.

Koliko je opasan u takvim situacijama, Vlašić je pokazao još jednim jednostavnim i genijalnim rješenjem. Ne čekajući da mu netko uđe u blok, Nikola je špicom uputio ne osobito jak, ali precizan udarac u donji desni kut francuskih vrata, koji je potpuno iznenadio Llorisa koji je ostao ukopan.

Pogodak Mbappea za pobjedu Francuza

Ipak, Vatreni nisu uspjeli zadržati bod, u 79. minuti Pogba je dubinskom loptom pronnašao Dignea na lijevoj strani francuskog napada, uslijedilo je proigravanje iz prve u srce kaznenog prostora gdje je nečuvan ostao Mbappe kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

U drugom susretu 4. kola ove skupine Portugal je u Lisabonu svladao Švedsku s uvjerljivih 3-0 (2-0).

Dva kola prije kraja natjecanja na vrhu ljestvice su Portugal i Francuska sa po 10 bodova, Hrvatska je treća s tri, dok je Švedska posljednja bez bodova.

Preostala dva kola igrat će se u studenom, Hrvatska će 14. studenoga gostovati kod Švedske u možda i ključnoj utakmici za ostanak u A ligi, dok će tri dana potom u Splitu ugostiti Portugal. Prije ta dva dvoboja Hrvatska će u prijateljskom susretu 11. studenoga gostovati u Istanbulu kod Turske.

HRVATSKA - FRANCUSKA 1:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

[🔴⚪️ NAGRADNI NATJEČAJ 🔴⚪️] 🇭🇷 🔥 “OSVOJI VATRENE DRESOVE“ 🔥 🇭🇷 Vatreni su ubacili u višu brzinu, a mi smo vas odlučili...

Objavljuje gol.hrUtorak, 13. listopada 2020.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider