Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Unatoč problemima

Vatreni optimistični uoči Slovačke: ''Hrvatska je za kvalitetu bolja, idemo na šest bodova''

Unatoč problemima s izostancima nekih od najboljih igrača, hrvatski nogometaši s optimizmom čekaju teško gostovanje u Slovačkoj. Evo što kažu dvojica prvotimaca: naš najbolji vratar Dominik Livaković i Tin Jedvaj, koji je napokon pronašao novi klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku reprezentaciju očekuju dvije iznimno važne utakmice u kojima se ne smiju prosuti bodovi. Jedan od naših stopera, Tin Jedvaj kaže kako je atmosfera izvrsna i kako znaju da ih čekaju teški ispiti.

"Pogled na tablicu je takav kakav je, mislim da u ove dvije utakmice to možemo svesti na ono što svi očekujemo, da budemo prvi, a našu atmosferu ne može ništa pokolebati, nikakvi izostanci niti drugi razlozi. Uvijek smo dobro raspoloženi i sretni smo što smo ovdje. Jedva čekamo utakmicu", poručio je Jedvaj.

Jedvaj je u ljetnom roku promijenio klub. Iz Leverkusena je posuđen Augsburgu.

"Za mene jako lijepa promjena, sviđa mi se klub, grad, suigrači. Odlučio sam promijeniti jer nema smisla da budem neka zamjena na pet pozicija. Od sada želim igrati samo stopera i pokazati se na toj poziciji u najboljem izdanju", rekao je hrvatski reprezentativac.

No, kad je reprezentacija u pitanju, kaže, promjene pozicija ga ne smetaju pa čak može i zabiti pogodak kao defenzivac te donijeti pobjedu kao u susretu protiv Španjolske. Slovačka je druga na ljestvici te po igri najsličnija u skupini Vatrenima.

Postava Vatrenih za ključnu utakmicu: Najupitnije mjesto napadača, ulaze dva mlada lava Slavlje Hrvatske (Foto: AFP) Hrvatska momčad protiv Walesa (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

"Ekipa koja pokušava cijelo vrijeme igrati i kontrolirati, isto kao i mi, ali mislim da smo mi ipak za kvalitetu bolji", mišljenja je Jedvaj.

Sa Slovacima je dobro upoznat i vratar Dominik Livaković.

"Imaju Hamšika koji je bio dugo vođa Napolija, imaju Kučku koji ima izvrstan udarac, u ofenzivi su dobri, imaju i golmana koji brani u Newcastleu, Škrinjar kojeg znamo iz Intera, tako da moramo biti 100 posto koncentrirani", izjavio je Livaković.

Cilj u ova dva susreta je jasan, a ulog prilično velik.

"Utamice su jako bitne kao i svake, i protiv Walesa je bila bitna. Idemo naravno na šest bodova u ove dvije utakmice i to bi nas gurnulo puno bliže Europskom", rezonirao je mladi vratar.

Hrvatska je u prva tri kvalifikacijska nastupa skupila šest bodova i nalazi se na trećem mjestu u skupini E kvalifikacija za Euro 2020. Vodeća Mađarska ima devet bodova iz četiri nastupa, a Slovačka je kao i hrvatska reprezentacija osvojila šest bodova u tri utakmice uz bolju gol-razliku od Vatrenih.

Utakmica protiv Slovačke na rasporedu je u petak u 20:45, koju u izravnom prijenosu možete pratiti na Novoj TV i GOL.hr-u, baš kao i susret s Azerbajdžanom u Bakuu tri dana kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider