Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
gledaj na gol.hr-u i novoj tv

Usporedili smo hrvatske i slovačke igrače: Vatreni dvostruko efikasniji, samo 12 posto šansi kontra nas

Hrvatska i Slovačka imaju jako puno sličnosti, ali su po nogometnoj kvaliteti i tradiciji - nebo i zemlja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još nas jako malo dijeli od ključne utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, u kojoj Hrvatska protiv Slovačke lovi barem bod, što bi joj donijelo plasman na Euro.

gol expired Hrvatska ide na EURO 2020! Vatreni u sjajnom preokretu pobijedili Slovake! divider

Hrvatska je prema svim procjenama veliki favorit protiv Slovačke i to unatoč brojnim izostancima važnih igrača od Rakitića i Kramarića do Lovrena i Vide. U kakvoj formi u ovu ključnu utakmicu za obje reprezentacije ulaze naši i slovački nogometaši pogledajte u analizi novinara Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljeva.

Hrvatska i Slovačka su dvije vrlo slične zemlje. Po površini, broju stanovnika, ali nogometno - Hrvatska je mnogo uspješnija i u subotu je opet favorit.

gol expired Novinar Dnevnika Nove TV javio se s Rujevice i otkrio vjerojatni sastav za Slovake divider

Najviše naših reprezentativaca igra u domaćoj ligi, njih čak šestorica, četvorica u Dinamu, te po jedan u Hajduku i Osijeku. Zatim, petorica su u Italiji, četvorica u Njemačkoj, trojica u Engleskoj, te po jedan u Španjolskoj, Francuskoj, Rusiji, Turskoj, Škotskoj i Danskoj.

gol expired Petković voli igrati velike utakmice, a navijačima otkrio tko mu je bio uzor izvan Hrvatske divider

S druge strane u svojoj domaćoj ligi igraju samo dvojica Slovaka, a ostali su u inozemstvu, i baš kao i Hrvati, najviše ih je u Italiji - petorica. Kao najveća razlika u odnosu na naše Slovačka ima igrače i u manje cijenjenim ligama; jednog u Kini, jednog na Cipru, a čak dvojica igraju u SAD-u, gdje Europljani obično idu kad više nisu za vrhunsku razinu.

Što se tiče klupske forme igrača ove sezone, naši nogometaši uspješniji su od Slovaka. Iako su mnogi u lošijoj formi nego što su nas navikli, svi Hrvati zajedno imaju 349 nastupa ove sezone, a Slovaci 297.

gol expired Dino Perić: "Vatreni su razina više od Dinama, Bjelica je isključivi razlog uspjeha" divider

I dok tu razlika nije tako velika, u pogocima ipak jest. Hrvatski nogometaši ove sezone zabili su gotovo dvostruko više od slovačkih: 56 golova, prema 30. Najviše ih je zabio Mislav Oršić, njih čak 16.

Slična dominacija je i u broju asistencija: 48 hrvatskih prema 28 slovačkih, ili oko 60 posto više u našu korist. Sve te egzaktne brojke ove sezone prelijevaju se i na procjene nogometnih analitičara. Primjerice, što se tiče tržišne vrijednosti, hrvatski igrači procijenjeni su na 293 milijuna eura, a slovački na 177 milijuna eura, ili 40 posto manje.

gol expired Slovaci najavljuju pobjedu protiv Hrvatske: ''Možda će zvučati čudno, ali to je naš cilj'' divider

Što se tiče izgleda prema kladionicama, pobjeda Hrvatske procijenjena je na 68 posto, a pobjeda Slovačke na 12 posto. Na remi otpada preostalih 20 posto. Budući da Hrvatskoj odgovara i neodlučeno, samo ovih 12 posto Hrvatsku ne vodi izravno na Euro!

Izravan prijenos raspleta kvalifikacija donosimo vam u subotu na Novoj TV. Naša uvodna emisija počinje odmah nakon Dnevnika, u 20 sati i 15 minuta, a sama utakmica kreće u 20:45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider