Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
udarac za hapala

Slovaci mijenjali uoči Hrvatske: Ostali bez veznjaka vodeće momčadi Bundeslige

Zbog ozljede u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Slovaci su ostali bez mladog veznjaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik slovačke nogometne reprezentacije Pavel Hapal za utakmice protiv Hrvatske i Azerbajdžana u kvalifikacijama za EURO 2020. ostao je bez ozlijeđenog 22-godišnjeg veznjaka Borussije Moenchengladbach Laszla Benesa, pa je umjesto njega pozvao veznjaka Brescije Nikolasa Špaleka.

Benes je ozlijedio gležanj u bundesligaškom dvoboju protiv Werdera zbog čega će pauzirati najmanje deset dana, a u Rijeci na utakmici Hrvatska - Slovačka neće biti niti braniča Perugije Norberta Gyombera koji je protiv Walesa dobio crveni karton.

"Izuzev Benesa nemamo drugih problema s ozljedama. Jedio mi je žao što Gyomber neće konkurirati za utakmicu, protiv Walesa je pružio odličnu partiju," naglasio je slovački izbornik.

gol expired Hrvatska ide na EURO 2020! Vatreni u sjajnom preokretu pobijedili Slovake! divider

Slovačka se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine sa 10 bodova, četiri manje od vodeće Hrvatske, no Slovačka ima i utakmicu manje. Na drugom mjestu je Mađarska sa 12 bodova, a Wales je četvrti s osam bodova i također utakmicom manje. Azerbajdžan jedini nema izgleda za osvajanje prva dva mjesta u skupini.

Slovačka sama ovisi o svojoj sudbini, pobjedama protiv Hrvatske i Azerbajdžana izborila bi EURO. Slovaci mogu dalje i sa četiri boda, no tada bi ovisili o ostalim rezultatima u skupini.

gol expired Naslućuje se postava za Slovačku: Je li izbornik otkrio karte i bi li Rakitić igrao i da je zdrav? divider

"Vjerujem kako možemo iznenaditi Hrvatsku. Oni su favoriti, ipak su svjetski doprvaci, međutim možda su očekivali kako će se već plasirati na EP, a to još uvijek nisu uspjeli," dodao je slovački strateg.

Hrvatska je u prvom susretu u Trnavi slavila s 4:0, no Slovaci su uvjereni kako se to neće ponoviti na Rujevici.

"O toj utakmici smo razmišljali još jedino dan nakon nje. Od tada su prošla dva mjeseca i igrali smo neke druge utakmice. Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za skorašnji dvoboj i nadam se boljem rezultatu," dodao je je veznjak španjolske Celte Stanislav Lobotka.

gol expired Slučaj Ronaldo trese Juventus: Prijeti mu dvogodišnja suspenzija? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider