Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
video svih zgoditaka

Kiša golova u Istanbulu: Pogledajte sve pogotke Hrvatske i Turske, padali su kao na traci

Hrvatska je gostovala u Turskoj u prijateljskoj utakmici uoči raspleta Lige nacija.

Uoči raspleta Lige nacija, Zlatko Dalić testirao je rješenja u utakmici Turske i Hrvatske u Istanbulu. Bila je to prava golijada s čak šest golova.

Hrvatska je dobro počela, ali dominaciju nije okrunila pogotkom. Nažalost, do vodstva je stigla Turska i to prevenstveno zaslugom Vatrenih.

Milan Badelj je izgubio jednu loptu pred vlastitim golom. Cenk Tosun je stigao do nje prije Domagoja Vide, koji je turskog napadača srušio startom na stopalo. 

Tosun je bio siguran izvođač kaznenog udarca za vodstvo domaćina u 23. minuti.

Gol Turske za 1:0

Pogreška i penal za Tursku

Srećom, vodstvo Turske nije dugo trajalo. U 32. minuti izjednačio je Ante Budimir, kojem je to bio prvi pogodak za reprezentaciju. 

Napadač Osasune dočekao je pogrešku obrane, oteo je loptu, sjurio se prema golu i majstorski prebacio vratara za izjednačenje.

Pritom se Budimir poslužio i rukom, ali slovenski sudac Slavko Vinčić nije to registrirao. Žalio se prethodno Budimir na njegove odluke, tražio je penal u dva navrata, pa je sada dobio svojevrsnu kompenzaciju.

Gol Hrvatske za 1:1

Nažalost, Hrvatska je vrlo jeftino primila i drugi gol. Deniz Turuc je pobjegao zadnjoj liniji, izbjegao je zaleđe, izbio sam pred Slugu i poentirao. Jedna duga lopta iz zadnje linije bila je dovoljna da izbaci kompletnu momčad Hrvatske.

Gol Turske za 2:1

Hrvatska je dobro otvorila nastavak i izjednačila na 2:2 u 53. minuti. Bila je to jako lijepa akcija - lopta je došla do Josipa Brekala na krilu, a on je ubacio za strijelca Marija Pašalića kojeg je ostao sam na drugoj vratnici.

Gol Hrvatske za 2:2

Samo tri minute je trebalo Hrvatskoj za novi pogodak i ekspresni preokret. Mislav Oršić je ubacio, a Brekalo je nakon asistencije upisao i pogodak! 

Međutim, samo dvije minute kasnije Cengiz Under je poravnao. Bila je to lijepa akcija Turske, a strijelac prvog gola Tosun na kraju je odigrao petom za Undera, koji je pucao snažno i precizno.

Gol Turske za 3:3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider