Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pobjegao iz Rusije

VIDEO Uremović debitirao u "izbjeglištvu" pa za Dnevnik Nove TV potvrdio: "To bi mogao biti kraj ruske lige kakvu poznajemo"

Na ruskim prvoligaškim travnjacima Hrvati su – nakon Brazilaca najbrojniji stranci, a Filip Uremović, jedan od rijetkih koji je u "izbjeglištvu", debitirao je u novoj sredini.

Trenutno sedam Hrvata igra u najvišem razredu ruskog nogometa – Dejan Lovren u Zenitu, Nikola Moro u moskovskom Dinamu, Tin Jedvaj u Lokomotivu, Zoran Nižić u Ahmatu iz Groznog, Danijel Miškić u Uralu, Mateo Barać u Krilji Sovjetov te Filip Mrzljak u Ufi.

Do prije tri tjedna u Kazanju je bio i povremeni Vatreni Filip Uremović, no on je jedan od rijetkih Hrvata koji je odlučio iskoristiti FIFA-inu "ratnu klauzulu“ te suspendirati ugovor s Rubinom pa je do kraja sezone pojačao engleskog drugoligaša Sheffield United.

gol expired Još jedan Hrvat napustio ruski klub: Trebao je uzeti njihovo državljanstvo, ali sad traži novi izazov divider

"Moram priznat da ja jednostavno sam otišao bez da sam imao nekakvu opciju za dalje, zapravo sam samo htio izaći iz države. Na kraju bilo je tu stvarno dosta opcija, ja sam izabrao ovu od Sheffielda da malo okusim engleski nogomet“, rekao je Filip Uremović, nogometaš Sheffield Uniteda.

Uremović debitirao u "izbjeglištvu"

Sinoć je debitirao u domaćoj pobjedi nad QPR-om i kaže ne može biti sretniji svojim izborom. No što će kada završi ova sezona – još uvijek ne zna.

"Na ljeto bi se trebao vratiti u Rusiju, međutim odluka FIFA-e koju mi svi čekamo što će zapravo biti nakon ljeta – odnosno nakon tog 31. lipnja se još uvijek ne zna, tako da je nama svima teško išta planirati i znati uopće šta će se dogoditi.“

gol expired Gospođu Zinčenko zamolili da govori ruski jezik pa dobili brutalan odgovor divider

Čuje se, kaže, redovito s ostalim Hrvatima u Rusiji, koji ove sezone prvenstvo igraju samo da bi se saznalo tko će biti prvak.

"Prvenstvo se odigrava, međutim dosta igrača je suspendiralo ugovore, tako da su oni zapravo odlučili da neće biti ispadanja ove sezone od strane nijedne ekipe.“

Od UEFA-ina šamara ruska liga se neće oporaviti

Najveći udarac ruskom klupskom nogometu zadala je UEFA izbacivši do daljnjega njihove klubove iz Europe. Malo koji stranac igrat će bez tog motiva, kaže nam Uremović, koji smatra da bi produženje ove sankcije na iduću sezonu značilo i kraj ruske lige kakvu poznajemo.

gol expired CAS odbacio ruski zahtjev da suspendira sankcije UEFA-e divider

"To je zapravo jedan od najvećih problema, zato što sama ta stvar što ti igraš, a ne znaš zbog čega igraš – znači ne možeš se plasirat u europska natjecanja što zapravo svatko hoće i svaka ekipa igra za to – je najveći problem. I još gore u tom svemu je što se ne zna kad će to sve završiti. Ja vjerujem da neće puno igrača ostat nakon ove sezone ako FIFA ne promijeni neka pravila.“

Tridesetak stranaca već je suspendiralo svoje ugovore i napustilo ruske prvoligaše do kraja sezone. Ne promijeni li se stav FIFA-e i UEFA-e, puno veći egzodus kreće na ljeto.

Tablica Championshipa

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider