Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
biti ili ne biti

Bišćan i Šimunić objavili popise mladih reprezentacija: Pred njima su presudni okršaji

Izbornici su objavili popise igrača na koje računaju uoči bitnih okršaja na putu prema kontinentalnoj smotri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi su izazovi pred mladim reprezentacijama Hrvatske. Na dan kada je Zlatko Dalić objavio popis A-reprezentacije, isto su napravili izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić i izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan.

Reprezentaciju U-19 čeka Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Turnir se igra u Hrvatskoj, a samo pobjednik ide na kontinentalnu smotru. Hrvatska igra protiv Turske (Lučko, 25. ožujka, 15:00), Portugala (Velika Gorica, 28. ožujka, 15:00) i Slovačke (Sesvete, 31. ožujka, 15:00).

Hrvatska U-19 reprezentacija: Karlo Žiger (Chelsea), Tin Hrvoj (Dinamo), Roko Jurišić (Dinamo), Adrian Liber (Orijent 1919), Mario Vušković (Hajduk), Marco Boras (Kicker Offenbach), Ivan Brnić (Hajduk), Luka Sučić (RB Salzburg), Ivan Šarić (Hajduk), Antonio Marin (Dinamo), Mario Čuić (Hajduk), Karlo Sentić (Hajduk), Mihael Kuprešak (Osijek), Filip Braut (Rijeka), Luka Škaričić (Hajduk), Nikola Soldo (Inter Zaprešić), Tomislav Krizmanić (Dinamo), Bruno Zdunić (Lokomotiva), Toni Fruk (Fiorentina), Marko Bulat (Šibenik), Filip Zrilić (Rijeka), Niko Janković (Dinamo) i Renato Josipović (Dinamo).

Šimunić je nakon objave popisa odgovarao na novinarska pitanja.

Koji su potencijali i problemi naše reprezentacije?

gol expired Dalić objavio popis za predstojeće utakmice: ''Namjerno smo stavili toliko igrača'' divider

"Najveći je problem što imamo jako malo vremena s njima napraviti što se tiče treninga, to će uvijek najvjerojatnije biti. Što se tiče potencijala, uvijek ćemo imati talentirane igrače, to svi znaju. Jedna stvar koju sam detektirao jest da im utuvim u glave da je jedini način red, rad i disciplina, a jedino mjerilo je na terenu."

Protivnici su Turska, Portugal i Slovačka.

"Turska je nezgodna momčad, fizički moćna, s njima smo tu negdje, kao i sa Slovačkom. Sve su momčadi dobre, ali Portugal je tu po meni favorit. Jako su dobri, ali naći ćemo neko rješenje. Moramo biti prvi u grupi da se plasiramo na Europsko prvenstvo.

Koliko vam olakšava posao uspjeh Dinama jer daje većinu igrača?

"Većina je igrača iz Dinama i Hajduka. Meni je jako drago da Igor Jovičević radi dobar posao. Igraju jako pametno, dobro se brane, dosta njih je spremno za seniorski nogomet."

Bišćan objavio popis za kvalifikacije 

Izabranike Igora Bišćana čekaju gostovanje u Škotskoj i domaći susret s Litvom. U nezavidnoj su situaciji jer samo pobjednik skupine ide dalje, a već su dvaput izgubili - na domaćem terenu od Škotske i Češke.

Hrvatska U21 reprezentacija: Adrian Šemper (Chievo Verona), Dominik Kotarski (Ajax), Borna Sosa (Stuttgart), Branimir Kalaica (Benfica), Boško Šutalo (Atalanta), Vinko Soldo (Slaven Belupo), Joško Gvardiol (Dinamo), Marin Šverko (Sonnenhof), Marin Erlić (Spezia Calcio), Daniel Štefulj (Rijeka), Luka Ivanušec (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Lovro Majer (dinamo), Kristijan Bistrović (CSKA), Ivan Lepinjica (Rijeka), Ante Palaversa (Oostende), Tonio Teklić (Varaždin), Sandro Kulenović (Dinamo), Mario Ćuže (Dinamo), Ivan Posavec (Varaždin), Petar Musa (Slavia), Leon Kreković (Hajduk). Pretpozivi: Mihael Žaper (Osijek), Bruno Bogojević (Slaven Belupo), Ivan Nevistić (Varaždin), Dario Vizinger (Celje), Ivan Delić (Istra 1961), Hrvoje Smolčić (Rijeka)

Hrvatska je protiv Češke vodila i na kraju izgubila.

"Naravno da sam analizirao utakmicu, praktički smo na isti način izgubili kao protiv Škotske jer smo zakasnili prilagoditi se njihovoj igri. Oni su čekali i dočekali naše pogreške, praktički smo na isti način primili golove."

gol expired Najgora sezona Guardioline karijere: Posvađao se sa zvijezdom Man Utd-a, njegova reakcija postala hit divider

Kakvo je stanje sa zdravljem igrača?

"Volio bih da je bolje, ali tu ne možemo utjecati. Najvažnije je da dođu svi zdravi.

Pritisak je tu zbog situacije na tablici, ne možemo pobjeći od toga, ali to je situacija koju možemo iskoristiti za školovanje tih dečki. Imamo kvalitetu, uz male korekcije možemo i moramo ispraviti nedostatke.

Kad se priča o motivu, ne volim ga naglašavati. Mislim da želja i motiv moraju biti na najvišoj razini u svakom trenutku. Imali su i imaju veliku želju i motiv, to je neupitno. Druga je stvar da to znaju iskoristiti na najbolji mogući način i zato smo mi tu."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider