Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šimunić isključen

Loša igra Dinama i ozljeda Taravela: Pojačanje iz Francuske zabrinulo Mamića!

Zagrebački Dinamo odigrao je prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Turskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolji je od Dinama u Beleku bio Zürich sa 4:2, a kako je u prvih 50-ak minuta, plavi su rezultatski mogli opako stradati, Švicarci su vodili s 3:0. 

Dinamo je u Tursku putovao iz Njemačke cijeli dan, od jutra, da bi se tek navečer smjestili i odradili rastezanje, a već jučer ujutro imali su trening te u 14 sati zaigrali sa spomenutnim suparnikom. Možda je ipak trebalo militi na umor od puta kad su se dogovarale utakmice.

Ali, u ovom trenutku rezultat valjda i nije u prvom planu već pripremanje i uigravanje. A uigravati će trebati dosta, i protiv Bayera i sad sa Zürichom vidljivo je da plavi imaju problema u defenzivi.

U samo dvije minute (21. i 23.) dvaput su kapitulirali, pa se odmah nakon toga ozlijedio i Jeremy Taravel, novi stoper koji je daleko od uigranosti s plavim suigračima. Stoga je u igru morao Šimunić. Kako je Taravel sam izašao iz igre, valjda nije ništa ozbiljno, ali znat će se nakon što liječnici obave preglede. 

Plavi su imali ‘zicera’ Švicarci su izbijali s crte, Mamićevi igrači tražili su i jedanaesterac.

U nastavku su još jednom pokleknuli, gubili 3:0, već sm ose zapitali hoće li Zoranu Mamiću biti izglasano nepovjerenje u Beleku, ali su se onda Zagrepčani probudili. Robert Murić izborio je jedanaesterac, a Čop zabio. Duje je nakon Pintova ubačaja zabio i svoj drugi pogodak, smanji na 2:3.

Onda je i zaiskrilo, Chikhaoui je udario Limu dok je ležao, došlo je do naguravanja gotovo svih igrača, a crveni karton dobili su spomenuti igrača Züricha i Josip Šimunić. Sudac je dozvolio da ‘pocrvenjeli’ dobiju zamjene, pa je u igru ušao Capan, te je tako Zoran Mamić koristio sve svoje igrače koji su bili zdravi. U završnici se činilo da bi Dinamo mogao do potpunog preokreta, no onda im Kukuruzović zabio za konačnih 4:2.

Dinamo je igrao u sastavu: Sandomierski - Pinto, Addy, Taravel (od 26. Šimunić), Lima - Ademi, Pavičić, Halilović - Soudani, Rukavina, Beqiraj; drugo poluvrijeme: Sandomierski (od 64. Mikulić) - Pinto, Addy, Šimunić (od 68. Capan), Lima - Pamić, Antolić, Brodić - Fernandes (od 64. Mamić), Murić, Čop. (Agencija VLM)

Tijek susreta....

86' GOL! Zürich je povećao prednost na 4:2!

68' Chikhaoui na podu udario Limu, a nakon naguravanja sudac je na klupu poslao Šimunića i Chikhaouia koji je sve "zakuhao"...

67' GOOL! Čop smajuje na 3:2!

61' GOOOL! Duje Čop smanjio na 3:1!

52' GOL. Zürich vodi 3:0! Henrique je strijelac!

26' Iz igre je izašao Taravel, u igru je ušao Šimunić

23' GOL. Zürich vodi 2:0! Gavranović je strijelac!

21' GOL. Zürich vodi 1:0! Chiumiento je strijelac!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider