Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar derbija

Dinamo pogodio s pojačanjima, Hajduk nema klasu u vezi

Za prvu natjecateljsku utakmicu u sezoni mogli bismo reći da su Dinamo i Hajduk odigrali sasvim solidan derbi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Možda je utakmica za prolaznu ocjenu i zbog toga što nismo niti očekivali bogzna kakav spektakl. Dinamo izgleda znatno jači i kvalitetniji, ali vidi se da linije još nisu uigrane, protok lopte još zapinje. Došlo je puno novih igrača i trebat će vremena da se sve to posloži. A Kruno Jurčić vremena baš i nema, odlučne utakmice prema kojima će se ocjenjivati sezona praktički su na vratima.

>> VIDEO: Dinamo osvojio Superkup, pogledajte kako je 'El Loco' izludio Bijele!

>> Migliore oduševio Jurčića, Tudor nasmijao novinare!

>> Šuker za Dnevnik Nove TV objasnio 'sramotu za hrvatski nogomet'!

Hajduku nedostaje klasan vezni igrač

Hajduk je otprilike pokazao što smo i očekivali. Bijeli manjak kvalitete pokušavaju nadomjestiti velikom borbenošću. I dobro im ide. Igor Tudor ima u rukama mladu i poletnu momčad koja nema problema s fizikom, ali čini se da joj nasušno nedostaje klasan vezni igrač.

El Soudani veliko pojačanje

Ako se po jutru dan poznaje, El Soudani mogao bi biti doista veliko pojačanje za Dinamo. Hitar, okretan i tehnički potkovan. Namjestio je pogodak elegantno proigravši strijelca Duju Čopa, u nekoliko navrata je zavrtio obranu Hajduka, prijetio je i razigravao svoje suigrače. Za prvu natjecateljsku utakmicu u modrom dresu odigrao je više nego dobro.

Fernandes ima problema s realizacijom

Na drugoj strani terena Junior Fernandes iskazao je iznimnu hitrinu, ali čini se da u tehničkom smislu nije na razini alžirskog reprezentativca. U nekoliko navrata loše je primio loptu u izglednim šansama, nije najbolje reagirao niti kada je sam izašao ispred Lovre Kalinića nakon sjajne asistencije Ademija, koji je pružio još jednu dobru partiju. I na pripremama je Fernandes promašio nekoliko čistih zicera, što će reći da ima problema s realizacijom. No, možda je to logično kad se zna da mu nedostaje natjecateljskih utakmica. Malo je igrao u Bayeru iz Leverkusena, a u golgetersku formu nije lako doći. Plus je što ulazi u šanse i što se zna osloboditi suparnika. S vremenom bi trebali doći i golovi.

Kouassi izludio Jedvaja

Čini se da Tin Jedvaj nije za bekovske pozicije. Veliki modri talent u prvom poluvremenu bio je najlošiji igrač Dinama. Kouassi ga je nekoliko puta prošao kao da ga nema. Olakotna mu je okolnost da je imao problema s leđima. Međutim, Jedvaj se doimao nekako preležerno, iz takvog pristupa rodila se i njegova velika pogreška koju nije znao iskoristiti Mario Pašalić. Odlično je kod te situacije reagirao vratar Dinama Pablo Migliore, junak utakmice s jednim obranjenim jedanaestercem u raspucavanju.

'El Loco' novi ljubimac Maksimira

Argentinac je prema reakcijama publike novi ljubimac Maksimira. 'El Loco' je cijelu utakmicu bio usredotočen i siguran, dobro se postavljao, čitao igru i gotovo besprijekorno odigravao lopte nogom, iako se mora reći da nije imao previše posla.

Enigma oko Šime Vrsaljka

Jedvaj nije ni trebao biti u udarnom sastavu. Šime Vrsaljko trebao je igrati desnog bočnog, no nije se našao ni na popisu rezervnih igrača. Time su odmah otvorene spekulacije kako je Vrsaljko pred odlaskom iz Dinama, odnosno da je u tijeku finalizacija transfera. Službeno objašnjenje je da nije igrao zbog viroze. Talijanski mediji tvrde kako je blizu Genoe, no za beka Dinama zainteresirano je nekoliko klubova. Kako čujemo, čini se da bi ipak mogao u Englesku. I to u jedan od londonskih velikana. Mamić je slavio dugo u noć. Teško da je razlog samo pobjeda nad Hajdukom. Živi bili pa vidjeli...

Husejinović treba vremena

Said Husejinović solidno je nadomjestio Sammira. Nije to uopće bilo tako loše. Sajo je vicmaher kao i Sammir. Ima ideju, jak je na lopti, zna ju podvaliti napadačima. Međutim, jasno je da će trebati vremena kako bi pohvatao sve konce na mjestu glavnog dirigenta. Nije lako odmah briljirati na najzahtjevnijoj poziciji.

Kod Hajduka nas se najviše dojmio brzonogi Kouassi. Stvarno je nezgodan igrač. Najbolje je to mogao iskusiti Jedvaj. Kouassi bi bio daleko bolji da ima više upotrebljivih lopti. To je taj vezni igrač koji nasušno nedostaje Bijelima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider