Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ovo se ne pamti'

Tužni rođendan: NK Osijek nikad nije bio u ovakvoj situaciji

Nogometni klub Osijek slavi 67. rođendan. Teško je zapravo reći da slavi jer financijska situacija u klubu možda je i najteža u njegovoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ali, za obljetnicu osnivanja, dobili su novog trenera, novog predsjednika - valjda to znači i novu šansu. Iako svoje obveze redovito ispunjavaju, bez plaće nogometaši žive već pola godine.

"Za sedmi mjesec 2013. smo dobili zadnju plaću", kaže Saša Novaković, na kojeg se nadovezao Josip Barišić:

"Onda znate da nije nimalo lako, država traži svoje, moraju se plaćati doprinosi, zdravstveno i mirovinsko osiguranje."

Osječki prvoligaš nikada nije bio u težoj situaciji: "Reklo bi se nikad gore, neki stariji igrači iz svlačionice ne pamte kada je bilo ovako loše, počevši od financija, počevši do mjesta na tablici, uvjetima u kojim treniramo", priča Novaković.

Na posljednjoj utakmici s Rijekom, minutom zagrljaja upozorili su na situaciju u kojoj se nalaze. Grad Osijek pokušava spasiti svoga prvoligaša. Izabrana je nova uprava. Na mjesto predsjednika kluba zasjeo je Slobodan Tolj, a novi trener je Tomislav Rukavina.

"Nama je cilj da klub trajno stabiliziramo. Da osposobimo, stavimo na noge klub i da pronađemo strateškog partnera koji će profesionalno kako se to inače radi odrađivati taj posao", priznaje osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

Igrači imaju konkretna očekivanja...

"Da nam omoguće da imamo normalan rad do kraja ovog prvenstva", skromno će Barišić.

Isplata plaća je najavljena iako klub ima više od 80 milijuna kuna dugovanja. Sponzora gotovo nema, preživljava se na transferima omladinaca. Ipak isplata plaća je najavljena. Igrače sve više brine jesu li ovo posljednji dani kluba iz kojeg su izašle brojne nogomentne legende poput Šukera, Špehara, Bjelice, Vlaovića, a i novog trenera.

"Ja sam ogroman, ogroman optimist i uopće ne dvojim da će Osijek sljedeće godine imati prvoligaša, i ne samo sljedeće nego i svake ove sljedeće", uvjeren je Rukavina.

Predstečajni postupak i dogovor s vjerovnicima posljednja je slamka spasa kluba koji je posljednje 34 godine u društvu najboljih. Nikad tužniji trenuci sportskog ponosa Osijeka...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider