Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani pregaženi

Katastrofa Hajduka na Maksimiru: Najveća pobjeda Dinama IKAD!

Dinamo je pregazio Hajduk u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa. Modri su slavili s 5:0, upisavši tako najveću pobjedu u povijesti nad ljutim rivalom…

Bio je to jednosmjeran derbi, u kojem su anemični Splićani zaprijetili tek preko Bradarića početkom drugog dijela, kada je šut mladog veznjaka s 18 metara otišao kraj vrata. Ali tko bi rekao da će Modri slaviti ovako uvjerljivo nakon prvih 10 minuta, tijekom kojih je sav fokus bio na istočnoj tribini, gdje se smjestilo oko tisuću pripadnika Torcide. 

Tudor: Prekrasan je osjećaj!; Mamić: Ovo je melem na rane!

BBB su zbog 'neviđene represije' bojkotirali utakmicu, dok su njihovi splitski kolege od samog početka uvredama 'častili' HNS, Zdravka Mamića i policijuNakon 15-16 minuta svi Torcidaši, u znak solidarnosti prema Boysima, odlučili su napustiti stadion. I dok su oni silazili s tribina, Josip Šimunić je, pokazat će se, načeo Hajduk. Iz kuta je ubacio Antolić, a neometani Šimunić glavom pogodio mrežu Kalinića - 1:0.

Bila je to treća sreća za Modre, nakon što je prije toga Soudani pucao u Hajdukovog vratara, a Fernandes pored stative. Raspoloženje Zorana Mamića ubrzo je poremetila ozljeda Antolića, kojeg mijenja Pamić. Svejedno se nastavlja pritisak domaćih, ali do kraja poluvremena dvije prigode ne koristi Fernandes.

Od 46. minute Igor Tudor kreće s mladim Bašićem umjesto nevidljivog Iluridzea. Odmah prijeti Bradarić, djeluje to kao najava razbuđenog Hajduka, ali ekspresno se pokazuje - običnom zabludom. Već u idućem napadu strašna pogreška Lovre Kalinića, jednog od dva nedjeljna junaka Splićana (drugog, Maglice, večeras nije bilo zbog ozljede).

Ubacio je slijeva Fernandes, a Kaliniću lopta ispada iz ruku na nogu Čopa koji poklon koristi za 2:0. Zabio je tako opet Duje Čop bivšem klubu, ali i velikom frendu Kaliniću.

U 56. minuti Soudani prolazi po desnoj strani i puca, Kalinić brani, no lopta odlazi na drugu vratnicu gdje je Junior Fernandes glavom posprema za 3:0. Super raspoložen, pogotovo što se kreacije i proigravanja tiče, bio je El Arbi Hillel Soudani. I za četvrti gol najveće zasluge idu baš njemu, jer išao je po lijevoj strani, pa na suprotnoj stativi pronašao Čopa koji upisuje laganu egzekuciju.

Tko je po vama junak povijesne pobjede Dinama nad Hajdukom?

Ukupno glasova:

Mogao je Čop upisati i hat trick, ali u 80. minuti s 20-ak metara pogađa vratnicu. Kad se činilo da će Hajduk barem izbjeći 'petardu', opet se pojavljuje Soudani i opet je to pogodak na istu 'šablonu'. Lagano proigravanje na drugu vratnicu, gdje sada čeka Alen Halilović koji postiže svoj prvi pogodak Bijelima za rekordnu pobjedu Dinama nad Hajdukom!

Ostalo je do kraja susreta desetak minuta, međutim Zagrepčani više nisu imali gol šansi. Hajdukovci tako imaju makar utjehu da najveći trijumf u međusobnim duelima i dalje drži njihov klub: 3. travnja 1955. godine Hajduk je razbio Dinamo sa 6:0.

Uzvratni dvoboj na rasporedu je 18. prosinca na Poljudu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider