Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nećete pogoditi...

Superoriginalno: Torcida 'oprala' Bebeka i poslala mu poklon

Klub navijača Hajduka Torcida Split poslao je poklon Ivanu Bebeku, sucu prošlotjednog derbija na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Bebek je teško oštetio Hajduk budući da je u 81. minuti propustio svirati jedanaesterac i dati crveni karton Šimi Vrsaljku zbog namjernog igranja rukom (Dinamov Zadranin je već imao žuti nap.a.) čime je izravno utjecao na rezultat i za očekivati je, ili bi to bilo logično u nekoj zdravom sustavu vrijednosti, da ga se rigorozno kazni.

Torcida je, u sklopu svojih aktivnosti usmjerenih na isušivanje močvare hrvatskog nogometa, na adresu sudačke komisije u Zagrebu poslala metalni štap namijenjen za pomoć u kretanju slijepih osoba.

Evo njihova priopćenja:

"Prvo i najvažnije, odmah se ispričavamo svim slijepim osobama ukoliko su se možda našle uvrijeđene ovim našim činom, jer nam to stvarno nije bila namjera te na niti jedan način ne želimo umanjiti poteškoće s kojima se slijepe osobe susreću u svom svakodnevnom životu.

Naša akcija ima za cilj postići pošteno suđenje za sve klubove koji nastupaju u 1. HNL. Sucu Ivanu Bebeku želimo da mu ovaj štap pomogne u njegovoj daljnjoj karijeri nogometnog suca kako mu se ovakve greške i sramote ne bi više događale.

Također se nadamo da će mu naš poklon pomoći da lakše pronađe put svojih 'muda' i pokaže hrabrost da jedan nogometni derbi između Hajduka i Dinama odsudi bez namjernih grešaka na štetu našeg kluba, pa čak ako to znači da će naljutiti vladara hrvatskog nogometa koji je izravnoj vezi sa samim Bogom.

Osim što molimo sudačku komisiju da ovaj naš poklon uruči sucu Ivanu Bebeku kad budu u mogućnosti, također tražimo od sudačke komisije da suca Ivana Bebeka zbog svih njegovih grešaka na ovoj utakmici suspendira barem do kraja ove natjecateljske sezone. Ova duža pauza možda pomogne sucu Bebeku da nauči neka osnova pravila nogometne igre prema kojima recimo kriterij za sviranje penala nije sigurno broj igrača neke momčadi koji trče za sucem po terenu i traže od njega da svira najstrožu kaznu.

Nevjerojatna je bahatost suca Bebeka koji opravdanje za svoje namjerne greške nalazi u tome što igrači Hajduka nisu tražili penal nakon sporne situacije jer valjda zaboravlja da je prvome koji je to zatražio odmah pokazao žuti karton kao disciplinsku mjeru.



Greške sudaca na štetu našeg Hajduka se ponavljaju iz derbija u derbi pa smatramo kako je ovo pravi trenutak da sudačka komisija zauzme oštar stav prema sucima kao što je Ivan Bebek. Propuštanjem sankcioniranja suca Bebeka, gospodo iz sudačke komisije, ali i HNS-a preuzimate osobnu odgovornost za sve buduće ovakve greške, ali i posljedice koje takve greške mogu stvoriti.

I neka Vam svima bude jasno, mi sigurno nećemo odustati od borbe za isušivanje hrvatske nogometne močvare. Mi nećemo prestati dolaziti na stadione bodriti naš klub i našu reprezentaciju i naš glas će se na Vašu žalost i dalje čuti. Mi imamo samo jednu reprezentaciju Hrvatske i samo jednu Hrvatsku nogometnu ligu, a u njoj mjesta nema za sve one likove iz hrvatske nogometne močvare sa naše posljednje koreografije.

Na kraju, posebno molimo sve suce na slijedećim Hajdukovim utakmicama da ne pokušavaju kompenzirati štetu koju je Hajduk pretprio na ovom derbiju, nekim čudnim odlukama na štetu trećih klubova.

Takvu pomoć ne tražimo, ne želimo i ne trebamo jer naš klub je Hajduk Split, najveći i najbolji hrvatski nogometni klub, koliko god Vama to teško bilo priznati", stoji u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider