Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
S Malijem u Osijeku

Šuker poslao poruku Vladi: Razmišljali smo o nekim jačim stvarima!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker progovorio je o sukobu Kuće nogometa s hrvatskom Vladom, odnosno ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugu pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će s Malijem u Osijeku 31. svibnja, otkrio je predsjednik HNS-a Davor Šuker prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora Saveza sa Zagrebačkom pivovarom.

Jovanović oštro odgovorio na prozivanja iz FIFA-e i UEFA-e

Šuker je konačno progovorio o sukobu Kuće nogometa s hrvatskom Vladom, odnosno ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.

„Nema nikakvog rata između HNS-a i ministra, Uefa i Fifa su rekle svoje, to je za mene zakon. Politika se ne smije miješati u nogomet, on mora imati autonomiju“, kazao je Šuker podsjetivši što piše u nedavnom dopisu tajnika Uefe i Fife.

"Nogomet je biznis broj jedan u svijetu, a možda to kod nas nije. To bih se zapitao prema odgovoru i pomoći države, vlade, lokalne samouprave. Ne želim se miješati gradonačelnicima u posao, ali dajte više novca sportu i bit će bolje."

„Ne znam zašto je nogomet stalno na tapeti kad se zna da je on glavni hrvatski sportski proizvod. Nemamo izgrađen nijedan stadion, a gradile su se dvorane“, kazao je Šuker i nastavio u sličnom tonu:

„Nemam ništa protiv rada Sportske inspekcije, ali zašto se stalno priča o nogometu, zar u ostalim sportovima nema problema?“ upitao se Šuker pa otkrio:

"Razmišljali smo o nekim jačim stvarima, ali ne želimo se zamjeriti ni politici da ne dopustimo nekom ulazak na stadione. Nek nam naprave vrhunske stadione i ono sve što može, ali nemojte da igrate preko nogometa s nama jer to ne vodi nigdje“, kazao je Šuker ne htjevši detaljnije pojasniti na što je točno mislio kada je spomenuo "jače" poteze. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider