Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jednoglasna odluka

Šuker dobio novi mandat na čelu HNS-a, Mamić postao njegov zamjenik!

Davor Šuker dobio je novi četverogodišnji mandat na čelu Hrvatskog nogometnog saveza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker je danas na skupštini HNS-a dobio novi mandat. Šuker je bio jedini kandidat za predsjednika, a na skupštini u Hypo Centru u Zagrebu izabran je jednoglasno. Osim izbora predsjednika formirat će se i novi Izvršni odbor te napraviti promjene u statutu.

''Možemo biti ponosni na rad i uspjehe koje smo postigli. Savez je napravio sve da na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ostvarimo dobar rezultat'', rekao je Šuker u govoru u kojem je podsjetio na sve što je napravio u mandatu.

''Atmosfera je bila pobjednička jer sam bio jedini kandidat", izjavio je Šuker na press konferenciji nakon ručka, te dodao:

"Velika mi je čast biti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i boriti se za hrvatski nogomet kao što sam to nekada činio na terenu. Uvijek mi je bila želja vratiti nogometu ono što mi je dao i mislim da kroz ovu funkciju to mogu učiniti na najbolji način. Čestitam svima koji su danas izabrani i siguran sam da ćemo odlično surađivati. Impresivno je vidjeti koliko smo postigli u samo dvije godine i zato bih se zahvalio svima u nogometnoj obitelji koji su dali doprinos ovim uspjesima.''

Osim o predsjedniku Saveza, Skupština je glasovala i novom sastavu Izvršnog odbora. U Izvršni odbor izabrani su: Ante Vučemilović-Šimunović, Božo Galić, Zdravko Mamić, Đuro Bukvić, Drago Lucić, Davor Ivić, Damir Mišković, Ante Kulušić, Alojzije Šupraha, Nenad Horvatić, Robert Markulin, Stjepan Merkaš, Dubravko Galović, Slavko Prišćan, Marijan Kustić, Korado Soldatić.

Za riječ se javio i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

''U Hrvatskoj nema rasizma, ali meni navijači viču da sam cigan i to se tretira kao rasizam. Dinamo je već bio sankcioniran i čeka nas izbacivanje iz Europe. Već sam upozoravao javnost na ovaj problem i molim vas da to shvatimo ozbiljno i educiramo se. Svjedoci smo pakla na određenim stadionima, vidimo da huliganske grupe žele nametnuti svoja pravila i zato tražim od svih u HNS-u da obavljaju posao prema propisima Uefe. Hvala predsjedniku što je upozorio na problem i želim mu da dugo vodi savez'', rekao je Mamić.

Šuker izabrao Mamića za prvog potpredsjednika

Bivši hrvatski reprezentativac na čelu HNS-a je naslijedio Vlatka Markovića u srpnju 2012. godine. Današnjom će odlukom biti predsjednik do 2018. godine.

Predsjednik Šuker je predložio, a članovi Skupštine prihvatili, da za pet dopredsjednika budu imenovani: Zdravko Mamić (prvi dopredsjednik), Ante Vučemilović-Šimunović, Ante Kulušić, Damir Mišković i Đuro Bukvić.

Radi usklađivanja mandata funkcije izvršnog predsjednika s dužnosti predsjednika, Damir Vrbanović dobio je novi četverogodišnji mandat kao prvi operativac Saveza, odnosno izvršni predsjednik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider