Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je jamio, jamio je!

Na sudu dokazano kako je pobjeda Markovića nad Štimcem nelegalna, ALI...

Upravni sud u Splitu danas je donio odluku koja ide u korist na izborima poraženom Igor Štimcu koji je od Markovića izgubio za jedan, sporan glas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjećate se one sramotne Izborne skupštine HNS-a iz prosinca 2010. godine prepune vrijeđanja i skandala? Upravni sud u Splitu proglasio ju je praktički nelegalnom, no ima jedan veliki ALI.

Vlatko Marković tada je za samo jedan glas pobijedio Igora Štimca u utrci za predsjednika HNS-a. Štimac je protestirao jer je odlučujući glas Markoviću dao Mato Previšić, a sud je više od dvije godine kasnije potvrdio kako je Previšić nelegalno prisustvovao skupštini kao predstavnik Dubrovačko-neretvanskog nogometnog saveza.

Umjesto njega na Skupštini je dubrovačko-neretvanski savez trebao predstavljati Tomislav Jurjević, koji je ovu tužbu i podnio i spor na sudu dobio.

''Upravni sud u Splitu donio je odluku kojom se gospodinu Jurjeviću daje mogućnost obnove postupka i vratio stvar u žalbenu fazu što znači da je sada na potezu Ministarstvo uprave u Zagrebu'', rekla nam je predsjednica Upravnog suda u Splitu Sanda Crljen Ivančić.

E sad, ako je Marković pobijedio za taj jedan nelegalan glas, onda je cijeli njegov mandat od tog vremena bio nelegalan, a time i sve odluke saveza donesene do dolaska Davora Šukera na vlast. Postavlja se pitanje je li onda i izbor Šukera legalan tj. Šukera je izabrala skupština koja je očito nelegalno izabrana!

Ništa se neće promijeniti

No, u čemu je stvar. Da bi ta legendarna skuština iz 2010. i pravno, a ne samo moralno, bila proglašena nelegalnom, oštećeni Tomislav Jurjević mora opet pokrenuti proces u kojem traži ponavljanje skupštine. To pak mora odobriti Ministarstvo uprave koje ga je prošli put odbilo jer tada na skupštini nije bio u statusu stranke.

Sada je on dokazao na sudu da je bio u pravu i tek sad Ministarvo uprave mora pokrenuti proces.

I tu već stvar polako odlazi u nepovrat jer je u međuvremenu Igor Štimac sklopio primirje s Mamićevom strujom. Jurjević može tražiti naknadu štete i tko je jamio jamio je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider