Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogorčena bitka za ostanak

Što ako četiri kluba završe sezonu na začelju s istim brojem bodova?

Nakon što završi derbi Dinama i Hajduka, sav fokus bit će usmjeren na okršaje u Osijeku, Zadru i Rijeci na kojima će se skrojiti dno ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici posljednjeg kola HNL-a Split i Lokomotiva odigrali su 1:1, čime su Splićani u izravnom okršaju izborili Europu. Ostale utakmice igraju se sutra. U velikom derbiju Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk, a u čak tri dvoboja rješavat će se pitanje ostanka u ligi.

Maksimirski derbi bit će pošteđen rezultatske težine, no okršaji naših najvećih klubova akterima su uvijek nudili dovoljno motiva. Tako u oba tabora i sutra žele u pozitivnom tonu završiti sezonu.
"Utakmice s Hajdukom su uvijek stvar prestiža i velikog rivaliteta. Želimo sezonu završiti na najbolji mogući način i potvrditi naslov prvaka po 'enti' put", kaže trener Dinama Zoran Mami.
Hari Vukas, pomoćni trener Hajduka, ističe:

"Motivirani smo i spremni za ovu utakmicu. Zanima nas i dalje naša priča, ostala je ta jedna utakmica, maksimalno smo se pripremili i idemo gore s najboljim namjerama."

Derbi na Maksimiru

U sutrašnjem derbiju od domaće scene opraštaju se najveći talenti Modrih i Bijelih. Mario Pašalić i Alen Halilović. 18-ogodišnji ofenzivac Dinama priznaje da oproštaj nosi u sebi velike emocije.
"Ovdje sam cijeli svoj život, od svoje pete godine. To mi je najdraži klub, u kojem sam počeo kao malo dijete i sanjao da zaigram na Maksimiru. To mi se ostvarilo i bit će posebno za mene i dat ću sve od sebe da pobijedimo", kazao je Halilović.

"Kako je siguran da će igrati, ha, ha", našalio se trener Dinama.
Dinamo u derbi ulazi s tri uzastopna poraza i Hajduku se pruža prilika da im malo naruši proslavu novog naslova.

"Vjerujte mi da ne razmišljamo ni o Dinamu ni o njihovom slavlju. Zanima nas samo mi, da to bude što bolje s naše strane", zaključio je Vukas.

Ogorčena bitka za ostanak

Nakon što završi derbi, sav fokus bit će usmjeren na okršaje u Osijeku, Zadru i Rijeci na kojima će se skrojiti dno ljestvice.
U posljednjih 90 minuta Slaven Belupo, Osijek i Zadar ulaze sa po 32 boda, dok je Hrvatski dragovoljac na 29. Kombinacija je puno, jedna od mogućnosti je i da sva četiri kluba završe sa istim brojem bodova.

U tom slučaju radit će se „mala tablica“, odnosno gleda se broj bodova osvojen u međusobnih utakmicama. U možebitnom krugu četiri dotične momčadi najlošiji je Osijek. Iz lige ispada posljednji, dok će pretposljednji u dodatne kvalifikacije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider