Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao i odgovor

Grad odbio daljnu inspekciju u Dinamu, ali zadnju ipak ima netko drugi

Jutros je GNK Dinamo dobio rješenje inspekcije kontrolnog ureda Grada Zagreba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto tek najave prvenstvene utakmice sa Splitom na Parku mladeži, press konferencija u Dinamu iskorištena je i za reakciju kluba nakon što je stiglo rješenje sportske inspekcije. Tako se treneru Zoranu Mamiću pridružio i direktor Tomislav Svetina.

Podsjetimo, u drugostupanjskom rješenju Sportska inspekcija ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta je navela kako gradski kontrolni ured još jednom mora provesti nadzor u Dinamu. Tada su iz Inicijative Zajedno za Dinamo to protumačili kao naređenje da klub raspiše izbore i izmjeni postojeći statut.

''Danas je u klub stiglo rješenje kontrolnog ureda Grada Zagreba i sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kojim se nadzor nad GNK Dinamom obustavlja'', odmah je poručio direktor Svetina.

''Nakon žalbe strane koja se žalila ministarstvo je donijelo rješenje vrlo paušalno u kojemu piše da nismo ispunili obaveze, no gradski ured uvidio je da je sve u skladu sa zakonom i obustavio proces. Naš statut je potvrđen od svih relevantnih instanci i potpuno je usklađen sa zakonom o Udrugama. On predviđa da se članstvo bira neposredno ili posredno. Točka. Kod nas je posredno'', rekao je Svetina o biranju čelništva udruge, a na kraju natuknuo kako ovo nije kraj priče.

''Ovo je nepravomoćna odluka, postupak se može nastaviti u slučaju žalbe tijela koje je inspekciju tražilo...''

'Grad štiti nečiji privatni interes'

Odmah su priopćenjem odgovorili iz Inicijative 'Zajedno za Dinamo'.

''Članovi Dinama ujedinjeni u ZZD će se o rješenju Sportske inspekcije Grada Zagreba oglasiti nakon što ga dobiju na uvid. Drugostupanjsko rješenje po kojem je prvostupanjska inspekcija morala postupiti, nedvosmisleno je naputilo kako se svim članovima Dinama moraju osigurati upravljačka prava kako bi mogli birati i biti birani, kao i pravo na obaviještenost. S obzirom na to da članovi Dinama i dalje ne mogu birati svoje predstavnike a sadašnji sustav predviđa tek predlaganje nevažnog broja skupštinara i to tako da o tome NE odlučuju članovi, nego uprava - izbori se jednostavno moraju raspisati.

Budući da je Kontrolni ured pri kojemu djeluje gradska inspekcija već manipulirao rješenjima i jedno upućivao članovima, a drugo klubu, ne iznenađuje nas što se ta priča ponavlja. No pokušaj da službe Grada zaštite nečije privatne interese tek je odgađanje konačnog pravorijeka koji je na Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i koje se ionako već nedvosmisleno izjasnilo'', stoji u prioćenju ZZD-a.

Drugim riječima, ZZD će se žaliti, a cijeli slučaj preuzeti Ministarstvo koje će Gradu Zagrebu oduzeti slučaj...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider