Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slaven dobio Lokose

Totalni preokret u režiji legende Vugrineca: Asist i dva gola!

U Koprivnici je odigrana prva utakmica 12. kola HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Belupo je s 3:2 pobijedio Lokomotivu i stigao do druge prvenstvene pobjede. Koprivničanci su sada na osmoj poziciji, s devet osvojenih bodova, a pod vodstvom novog trenera Mladena Frančića upisali u četiri boda u dva susreta (nakon remija s Hrvatskim dragovoljcem u Zagrebu).

Upravo je Frančić povukao ključni potez - i odmah po svom dolasku kada je Davora Vugrineca vratio u momčad i na večerašnjem susretu, kada je na poluvremenu uveo varaždinskog majstora u igru.

Kakva pogreška Katalinića...

Podsjećamo, nedugo nakon svog dolaska na klupu Slavena početkom ove sezone Ivan Katalinić je rekao kako mu Vugrinec sa svojih 38 godina ne treba u momčadi te da će se orijentirati na mlađe snage. Istinska legenda hrvatskog nogometa i najbolji strijelac u povijesti HNL-a morao je trenirati odvojeno od prve momčadi i čekati bolje dane, kad je već postalo jasno da se Katalinić neće predomisliti. I dočekao ju je, dolaskom Frančića koji je na inauguracijskoj press konferenciji odmah dao do znanja kako itekako računa na Vugrinčeve usluge. Ovaj mu je to vratio na najbolji mogući način...

Već poslije 16 minuta Lokomotiva je imala 0:2 (Šitum i Bručić), a do poluvremena su igrači Tomislava Ivkovića stvorili još nekoliko izglednih prilika, pogodivši usput gredu i vratnicu. Pukom srećom Koprivničanci su na odmoru zaostajali samo dva pogotka razlike, da bi već u trećoj minuti nastavka smanjili.

Spretno je reagirao, pogađate, Vugrinec, uposlio u petercu usamljenog Delića na kojeg je zaboravila obrana Lokosa, a veznjaku Slavena nije bilo teško gurnuti loptu u praznu mrežu za 1:2. Stiskao je Slaven nakon toga obruč oko vrata nesigurnog Marka Šarlije, ali je na izjednačenje morao pričekati pola sata.

Igrala se 78. minuta utakmice kada je Crepulja išao prema Šarliji, vratar Lokomotive je to odbio, ali Vugrinec je odlično pratio akciju i s 20-ak metara poslao loptu u praznu mrežu za 2:2.

Osam minuta kasnije Mrzljak poteže za dres Vugrineca, a Bebek ekspresno pokazuje na bijelu točku. Ostalo je dvojbeno je li se prekršaj dogodio izvan kaznenog prostora, ali Vugrinec nije previše mario za to - Šarlija je pročitao njegov udarac, ali nije mogao ništa jer je bio suviše precizan za 3:2 i veliko slavlje domaćina.

Hrvatska 1. liga
Slaven Belupo Lokomotiva 3:2
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 11 7 3 1 24
2. Rijeka 11 6 5 0 23
3. Hajduk 11 7 2 2 23
4. Lokomotiva 12 7 2 3 23
5. Split 11 4 3 4 15
6. Istra 1961 11 4 2 5 14
7. Zadar 11 3 2 6 11
8. Slaven Belupo 12 2 3 7 9
9. Hrvatski dragovoljac 11 1 4 6 7
10. Osijek 11 2 0 9 6
Sljedeće utakmice
5.10. Osijek Zadar
5.10. Hajduk Split
6.10. Istra 1961 Hrvatski dragovoljac
6.10. Dinamo Zagreb Rijeka
19.10. Rijeka Zadar

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider