Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo započeo pripreme

Šimunić ostaje do ljeta, Sammir odbio plaću veću od milijun eura!

Dinamo je predvođen glavnim trenerom Zoranom Mamićem započeo pripreme za nastavak sezone.

Dinamo je počeo zimske pripreme. Na prozivci u Maksimiru pojavio se 21 igrač i dva vratara, ali Zoran Mamić izveo je 18 igrača na travnjak Hitrec-Kaciana, jer su Marcelo Brozović, Said Husejinović i Dino Perić ostali u svlačionici. Josip Šimunić i Junior Fernandes vraćaju se s odmora u srijedu, dok je Lee Addy zbog privatnih razloga dobio je nešto dulji odmor. Prvi trening u dresu Dinama odradio je Jeremy Taravel, najnovije pojačanje „modrih“ pristiglo iz Lokerena.
„Iako je teško nešto više reći o igraču nakon prvog treninga, znamo zašto smo ga doveli“, kazao je Mamić o francuskom stoperu te je otkrio novosti vezane uz Sammira.

„On je odbio neke izdašne ponude klubova koji su mu nudili godišnje plaće između milijun i dva milijuna eura. Tu bi dobro prošao i Dinamo, ali Sammir to nije prihvatio. Ne znam ima li kakve kombinacije s nekim brazilskim klubom“, ističe Mamić te dodaje kako su „modri“ tražili pojačanje na mjestu „playmakera“, ali nisu uspjeli pronaći adekvatnu zamjenu za Sammira.

„Nećemo se dodatno pojačavati u zimskom prijelaznom roku. Ali ambicije ostaju iste, idemo osvojiti prvenstvo i Kup, pokušat ćemo pobijediti u svim utakmicama do kraja sezone.“

Mamić je potvrdio kako Josip Šimunić sigurno ostaje u Dinamu do ljeta.
„Vidjet ćemo što će biti dalje. Šimunić će sam donijeti odluku.“

Dino Perić i Domagoj Pavičić vratili su se posudbi, dok s prvom momčadi ostaju talentirani Fran Brodić i Robert Murić. Oliver Zelenika i Josip Čalušić otišli su na posudbu u Lokomotivu.
„Modri“ ostaju u Zagrebu do 10. siječnja, a onda putuju u Međugorje, gdje će se zadržati pet dana i odigrati jednu prijateljsku utakmicu. Potom slijedi povratak u Zagreb, a već 18. siječnja „modra“ ekspedicija odlazi na turnir u Njemačku. Dinamo će u Düsseldorfu igrati s domaćom Fortunom, Eintracht Braunschweigom i Bayer Leverkusenom. Svaka momčad će odigrati dvije utakmice u trajanju od 45 minuta.

„Modri“ će iz Njemačke 20. siječnja izravno krenuti prema Turskoj gdje će ostati do 2. veljače. Već četiri dana kasnije Dinamo očekuje odgođena utakmica HNL-a s Istrom, a tri dana potom derbi dvoboj s Rijekom u 21. kolu HNL-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider