Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krešić u kombinaciji

Ruski milijarderi žele Sammira: Uz Eto'oa ili u klub Berije i Gorkog!?

Najbolji Dinamov igrač u posljednjih nekoliko sezona blizu je odlaska iz Maksimira...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokomotiv iz Moskve, bivši klub novog trenera Besiktasa Slavena Bilića, samo je jedan do interesenata. Poznato je da hrvatski prvak Dinamo želi dovesti rezervnog vratara Lokomotiva i hrvatske reprezentacije Darija Krešića, koji bi trebao biti zamjena za Pabla Migliorea, argentinskog vratara koji je naprasno napustio Maksimir.

>> Rusi tvrde da Sammir dolazi u Moskvu, a u Dinamu ništa ne znaju

Međutim, kako ruski klub ne želi samo tako pustiti Krešića, jer još uvijek nije našao dostojnu zamjenu, lako je moguće da će Krešićev transfer biti uključen u posao sa Sammirom.
No, kako saznajmo, Dinamov Brazilac na radaru je još nekih ruskih klubova. Zanimanje su iskazali Dinamov imenjak iz Moskve te Anži iz Mahačkale, vrlo ambiciozni klubovi koji nemaju problema s financijama i koji bi lako mogli isplatiti odštetu „modrima“ od pet-šest milijuna eura. Naravno, pitanje je samo koliko su čvrsto zagrizli za „playmakera“ hrvatskog prvaka.Dinamo se nalazi pod patronatom VTB banke, jedne od najvećih komercijalnih banaka u Rusiji, dok Anži financira dagestanski milijarder Sulejman Kerimov. Moskovski „bijelo-plavi“ povijesno su gledajući daleko veći klub od Anžija, ali Dagestanci u posljednje vrijeme igraju važniju ulogu u ruskom prvenstvu. Anži je široj svjetskoj javnosti postao poznat nakon što je kupio bivšeg napadača Barcelone i Intera Samuela Eto'oa, koji je u Anžiju postao najplaćeniji nogometaš na svijetu.

Nakon moskovskog Spartaka, Dinamo je desetljećima smatran najvećim ruskim klubom. Najstariji je ruski klub i prvi prvak bivšeg Sovjetskog Saveza (1936.), čije je prvenstvo osvajao čak 11 puta, no posljednji put daleke 1976., što znači da nije bio prvak samostalne Rusije. U posljednjih dvadesetak godina po značaju su ga prešli CSKA iz Moskve i Zenit iz Sankt Peterburga pa i Lokomotiv iz Moskve. Iako su u nekoć policijski klub, kojeg je iz sjene vodio zloglasni Lavrentij Berija a navijačke mu pjesme pisao veliki Maksim Gorki, posljednjih godina uložena golema sredstva, Dinamo nikako da se vrati na stare staze slave.

Anži je prošlu sezonu završio na trećem mjestu, dok je Dinamo bio tek sedmi. Međutim, oba kluba imaju daleko veće aspiracije. Trener Dinama je Rumunj Dan Petrescu, dok je Anži donedavno vodio slavni Nizozemac Guus Hiddink, koji je podnio ostavku zbog sukoba s čelnicima kluba, a na njegovo mjesto došao je René Meulensteen, također Nizozemac koji je nekoliko godina asistirao Alexu Fergusonu u Manchester Unitedu.

Spomenuti Eto'o, Brazilac Willian, Francuz Lass Diarra i Rus Juri Žirkov najveće se zvijezde Anžija, a Dinama, čiji je dres donedavno nosio i bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović, Ukrajinac Voronjin, Argentinac Fernandez i Nijemac Kevin Kuranyi. Nema sumnje kako bi Sammir bio pojačanje za oba kluba, ali možda ipak više za Dinamo koji ipak ima skromniji kadar. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider