Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Križanac isključen

Ratoborni okršaj na Kantridi: Rijeka i Split podijelili bodove

U vrućoj atmosferi Rijeka i Split remizirali su podno stijena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi subotnji dvoboj šestog kola HNL-a ponudio je kudikamo više naboja nego prvi. Završilo je 1:1.

>> Dinamo prekinuo seriju Lokosa: Pobjeda za mir uoči Austrije

U velikoj euforiji Riječani su dočekali Splićane, uslijed serije od devet utakmica bez poraza u prvenstvu i Europi na samom početku sezone. Crveni su u skroz suprotnom raspoloženju stigli na Kantridu, nakon triju uzastopnih poraza kojima su pali na sedmo mjesto ljestvice. Jednima i drugima susret je bio iznimno važan, a možda je baš taj visoki ulog 'ubio' igru u prvim minutama, pa se do prvog uzbuđenja pred vratima moralo čekati 15 minuta.

Penal za goste rasplamsao atmosferu

U želji da uhvati jednu loptu nakon odbijanca domaći vratar Vargić neoprezno je srušio Matu Bilića, sudac Zebec pokazao je na bijelu točku, a Bilić uzeo loptu i smjestio ju u mrežu za 0:1. Burno su negodovali domaći navijači i igrači, a Zebec je isključio trenera Rijeke Matjaža Keka. Bio je to fitilj koji je zapalio atmosferu, pa se nakon toga u dosta navrata s tribina čulo vrijeđanje na račun gostiju.

Uslijedili su brojni prekidi igre, a Rijeka se prije odmora uspjela konsolidirati i preko Benka (nakon asistencije Zlomislića) izjednačiti rezultat. Nakon tog pogotka nastavilo se u istom ritmu, s dosta grubih prekršaja koje je Zebec dozvoljavao, ali u nastavku je morao prisegnuti za žutim kartonima pa ih je ukupno podijelio čak sedam (jedan Riječanima i dva Splićanima, među kojima je Križanac skupio dva i napustio teren u 89. minuti).

Utakmica s nevjerojatnih 40 prekršaja!

Pokušavali su domaćini nakon toga dodatno pritisnuti goste, problema za Zagorca nije bilo. Štoviše, u petoj minuti sudačke nadoknade Rebić je sjajno povukao u jednoj kontri, ali se u ključnom trenutku spetljao u šesnaestercu domaćih i ostalo je 1:1.

Podjela bodova, u kojoj smo vidjeli čak 40 prekršaja (15:25) na koncu je najrealniji ishod. Split je uspio prekinuti crni niz, a Rijeka uoči dolaska Stuttgarta ostala neporažena.

Hrvatska 1. liga
Dinamo Zagreb Lokomotiva 2:1
Rijeka Split 1:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 6 4 2 0 14
2. Rijeka 6 3 3 0 12
3. Lokomotiva 5 4 0 1 12
4. Hajduk 4 3 1 0 10
5. Istra 1961 6 1 3 2 6
6. Zadar 5 2 0 3 6
7. Split 6 1 2 3 5
8. Slaven Belupo 6 0 3 3 3
9. Osijek 5 1 0 4 3
10. Hrvatski dragovoljac 5 0 2 3 2
Sljedeće utakmice
18.8. Hajduk Slaven Belupo
18.8. Zadar Hrvatski dragovoljac
18.8. Osijek Istra 1961
23.8. Lokomotiva Zadar
24.8. Hrvatski dragovoljac Rijeka

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider