Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao i lani

HNL 32. liga svijeta: Pogledajte koja je najjača

Prva HNL je na 32. mjestu sa 458 bodova među najjačim ligama svijeta, objavio je Međunarodni insitut za nogometnu statistiku i povijest (IFFHS)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tu je poziciju hrvatska nogometna liga imala i prošle godine.

IFFHS od 1991. godine rangira lige temeljem jakosti nacionalnih prvenstava i kupova, kao i rezultata klubova u europskim i svjetskim natjecanjima. Prva HNL je s 458 bodova zadržala 32. mjesto, a iza nje su su lige Danske, Poljske, Srbije, Švedske, Slovenije i Slovačke.

Najjača liga svijeta je i dalje španjolska Primera s 1.155 bodova, druga je engleska Premijer liga sa 27 bodova manje, a potom slijede njemačka Bundesliga (1.056), talijanska Serija A (927) i Brazilska liga (896).

Među prvih deset liga svijeta su i Argentina, Francuska, Rusija, Kolumbija i Rumunjska. Najveći napredak u odnosu na prošlu godinu zabilježila je Ruska liga, koja je s 19. došla na deveto mjesto, dok je najveće nazadovanje ubilježila Nizozemska liga, koja je s osmog pala na 21. poziciju. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider