Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treći put - profesor

Potvrđeno: Branko Ivanković novi trener Dinama!

Branko Ivanković po treći će put sjesti na klupu Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potvrdio je to Izvršni odbor Dinama na sjednici održanoj u poslijepodnevnim satima ponedjeljka, a odluku je priopćio sportski direktor i v.d. trenera u posljednja tri susreta, Zoran Mamić:

"Rasprava je trajala sat i pol, odlučili smo se za Ivankovića s kojim smo potpisali dvogodišnji ugovor. Prvi i glavni cilj je prolazak skupine Europa lige", rekao je Mamić.

Iako je Zdravko Mamić nakon uzvratne utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka govorio kako 'hrvatski treneri nemaju pojma o nogometu' te da će 'novi trener sigurno biti stranac', na užarenu klupu upražnjenu nakon otkaza Kruni Jurčiću sjest će Branko Ivanković. "Nećemo sad o tome", poručio je mlađi Mamić upitan za komentar izjava starijeg brata.

"Dečki, prezadovoljan sam. Znam koji su ciljevi i vjerujem da ih možemo ispuniti", poručio je novinarima Ivanković prije nego što je odjurio automobilom. U utorak će na press konferenciji (12:15h) reći nešto više o očekivanjima i ambicijama te načinu na koji misli voditi momčad. Zasada je tek poznato kako će mu pomoćnici biti Damir Krznar i Igor Cvitanović.

Nakon 'kontroliranog nogometa' - 'kontrolirani rizik'

Ivanković je vodio Dinamo od studenog 2006. do siječnja 2008. kada je otišao, da bi se vratio nakon četiri mjeseca i dobio otkaz usred nadmetanja u skupini Europa lige. S Dinamom je Ivanković osvojio prvenstvo 2007., a od značajnijih uspjeha u njegovoj trenerskoj karijeri valja istaknuti plasman s reprezentacijom Irana na Svjetsko prvenstvo, te osvajanje kineskog prvenstva sa Shandong Luengom.

Mnogi smatraju da njegov dolazak na klupu nije bitna promjena u odnosu na Krunu Jurčića, a to će svakako odgonetnuti rezultati i način Dinamove igre. Jurčić je uvijek govorio kako preferira 'kontrolirani nogomet', a Ivanković je pak obožavao sintagmu 'kontrolirani rizik'...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider