Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pisali Šukeru zbog suđenja

Pobuna Slaven Belupa: 'Čudnim rezultatima u HNL-u sud je dala javnost'

U Slaven Belupu su bijesni zbog suđenja u posljednjim kolima, a spomenuli su i čudne rezultate o kojima bruji hrvatska nogometna javnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uprava nogometnog kluba Slaven Belupa iz Koprivnice uputila je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru i članovima Izvršnog odbora HNS-a u kojem traže hitno poduzimanje mjera i sankcija prema odgovornima za posljednje događaje u Prvoj HNL.

"S obzirom da su sudačka organizacija i povjerenici pod ingerencijom HNS-a tražimo najstrože sankcioniranje sudaca koji svojim pogrešnim odlukama direktno utječu na opstanak u ligi i kroje izgled prvenstvene tablice, ali i kazni povjerenika za suđenje Ivana Perajića koji je svojim delegiranjem po direktivi ili svojom nesposobnošću doveo do ovakvih situacija da suci koji nisu nepristrani svojim greškama direktno izbacuju jedan klub iz lige. Tražimo i sankcioniranje predsjednika Komisije sudaca Dušana Kukića koji unatoč upozorenjima i molbama nije poduzimao potrebno da u završnici prvenstva bude korektno suđenje već će sudačke greške ispaštati NK Slaven Belupo", stoji u otvorenom pismu Uprave prvoligaša iz Koprivniceu kojem navode utakmice u kojima su oštećeni.

"Na utakmici NK Slaven Belupo – RNK Split delegiran je sudac iz Osijeka koji je, ispostavilo se na kraju, teško oštetio NK Slaven Belupo nedosudivši u 39. minuti u istoj akciji u dva navrata evidentni kazneni udarac za naš klub.

Na utakmici NK Istra 1961 - NK Slaven Belupo delegiran je sudac Bruno Marić iz Daruvara koji u 63. minuti ne sudi očigledan faul na našem igraču Brleku nakon čega domaćin postiže drugi pogodak, a u 90. minuti tendenciozno dosuđuje nepostojeći kazneni udarac za NK Istra 1961 čime izravno utječe na konačni rezultat utakmice i otima nam dva boda koja u konačnici mogu biti dragocjena za naš klub u borbi za opstanak.

Svojim Odlukama i greškama na štetu NK Slaven Belupo navedeni suci i oni koji su ih delegirali izravno su utjecali na plasman NK Slaven Belupo i na situaciju da smo gurnuti na rub ispadanja iz I. HNL te ovim putem tražimo njihovo drastično kažnjavanje, iako nam to u ovome trenutku ne može biti nikakva satisfakcija za izgubljene bodove.

Ne želimo ovim putem ulaziti u čudne rezultate u posljednjim kolima, jer vjerujemo da je u sportu sve moguće, ali sud o tome je već ionako dala cijela nogometna, a i šira javnost", stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik NK Slaven Belupo Stanislav Biondić. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider