Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što mogu 'bili tići'?

Ovako će izgledati Hajduk iza kojeg će stati vojska navijača

U novo prvenstvo Hajduk kreće večeras, gostovanjem u Zadru.

Financijska situacija diktirala je kadar s kojim Hajduk kreće u novu sezonu, pa je tako jedini igrač koji je doveden bio Mislav Anđelković, koji je iz Istre stigao bez odštete. Momčad se popunila igračima iz vlastite omladinske škole, pa su tako profesionalne ugovore potpisali Mujan, Pašalić, Lučić, Mikanović, Bradarić, uz produljenja onih koji su od ranije u kadru prve ekipe (Andrijašević, Kalinić, Stipica...).

Superkup okršaj s Dinamom, unatoč gubitku trofeja na stadionu najvećeg rivala, donio je puno optimizma Hajdukovim navijačima. Vidljiv je rukopis trenera Tudora čije su moderne ideje mladići u bijelom dresu (protiv Dinama nastupila petorica tinejdžera) počeli upijati i ubuduće bi to trebalo izgledati sve bolje. Uostalom, vrijeme radi za njih.

Start prvenstva uvelike će odrediti daljni tijek sezone, jer mladoj momčadi od velike bi važnosti bilo krenuti u sezonu s pobjedama. Hajduk će u prvih mjesec dana nove sezone na baš svim prvenstvenim utakmicama (Zadar vani, Rijeka doma, Split vani, Dragovoljac doma...) imati domaćinsku atmosferu i Bijelima se otvara lijepa prigoda da uberu pristojan broj bodova.

Što se tiče samog načina igre, Tudor se odlučio za formaciju 4-3-3, koja će se u trenucima dok suparnik ima loptu pretvarati u 4-5-1. Na pripremnim dvobojima u Sloveniji to je izgledalo vrlo dobro, a u istoj se formaciji Tudor suprotstavio i Dinamu na Maksimiru.

Nakon što se, kako u klubu očekuju, prodaju Blažević, Maloča i Vuković, puno će jasnija postati i borba za dresove. Kalinić će na poziciji vratara imati prednost pred Stipicom, dok bi udarnu obrambenu četvorku trebali činiti Vršajević, Milović, Milić i Jozinović (alternative su Mikanović, Elez, Jonjić, Lučić...).

Dvojica ponajboljih veznjaka iz prošle sezone (Sušić i Andrijašević) držati će sredinu terena skupa s novopridošlim Anđelkovićem (Pašalić, Luštica, Kovačić, Bradarić i ostali čekat će prigodu s klupe), dok za tri najisturenije pozicije konkuriraju:

Kouassi, Caktaš, Kiš, Maglica, Mujan, ali i brojni drugi golobradi mladići: Tomičić, Džoni, Bencun...

Prvih 11: Kalinić - Vršajević, Milović, Milić, Jozinović - Sušić, Anđelković, Andrijašević - Caktaš, Kouassi, Maglica

Prognoza: Borba sa Splitom i Rijekom za drugo mjesto

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider