Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za ostanak

Osijek, Slaven Belupo ili Hrvatski dragovoljac - tko ispada?

Borba za vrh domaćeg nogometnog prvenstva odavno je riješena. Potvrda novog Dinamovog naslova samo se čeka i pitanje je kola. No, ono što posebno intrigira borba je za ostanak.

Slaven Belupo, Osijek i Hrvatski Dragovoljac pred sobom imaju pet kola u kojima bi svaki bod mogao biti presudan u borbi za prvoligaški život iduće sezone.

Mladina, Rukavina ili Scoria. Iduće godine će u 1. HNL biti mjesta samo za jednog, eventualno dvojicu, jer posljednjeplasirana momčad automatski ispada, a pretposljednji ide u kvalifikacije s drugoplasiranim klubom druge lige. Slaven Belupo je slavio protiv Osijeka u posljednjem kolu i na pogon starog majstora Vugrinca spašava možda najgoru sezonu od kad su u prvoj ligi.

"Borba između ova tri kluba je stvarno odlična. Ja sam malo i pohvalio jer su utakmice s direktnim konkurentima Osijekom i Hrv. Dragovoljcem tako reći protekle bez ijednog faula", ističe trener Slaven Belupa Elvis Scoria.

Pet kola prije kraja prvenstva Slaven prvo ide Istri u goste, pa u Koprivnicu dolazi Hajduk, pa slijede Dinamo u gostima, Zadar kod kuće i Rijeka u gostima: "Rekao bi da imamo adute ali vjera i pozitiva su nam najjači aduti u ovom trenutku", smatra Scoria.

Osječani su se probudili iz jesenske letargije. No, ono što ih smeta su kuloarske priče o puštanju utakmica na njihovu korist: "Mi iz Osijeka smo u zadnje vrijeme doživjeli puno omalovažavanja, podcjenjivanja onda moram naglasiti kada Osijek dobije Dinamo onda je pušteno a kad Dragovoljac dobije Hajduk onda je to normalno. Kad Osijek dobije Lokomotivu to je pušteno kad je Belupo dobije to je normalno", ljutit je Tomislav Rukavina, trener Osijeka.

Osječanima koji su bodovno poravnati sa Slavenom dolazi Rijeka doma, pa idu Istri u goste, pa im dolazi Split, pa gostuju na Poljudu a posljednje kolo nudi možda poslasticu za ostanak - derbi s Dragovoljcem.

Crni iz Sigeta su sve impresionirali protiv Hajduka. Momčad Davora Mladine ide maksimalno, borba za goli prvoligaški život je poseban motiv: "Ako može Osijek može dobiti dvije, tri u nizu možemo i Belupo i mi. Mislim da su naši motivi puno veći nego ovih ekipa protiv kojih igramo koji su zadovoljili svoje ambicije", mišljenja je trener HD-a Davor Mladina koji kao minus ističe raspored, a kao plus bolji omjer i protiv jednih i protiv drugih.

Dragovoljac ima 23 boda. U utorak igra s Dinamom na Maksimiru. Nakon toga igra doma sa Zadrom, pa ide na Kantridu, pa u Siget stiže Split. Posljednje kolo kao što smo već spomenuli nudi okršaj u Gradskom vrtu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider