Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo tko je vjerovao...

Torcida i BBB-i zajedno na tribini: Žestoke uvrede za Mamića, Šukera i HNS!

Ovaj je derbi Dinama i Hajduka donio neobičnu sliku na tribinama.

Derbi Dinamo - Hajduk imao je zanimljivu navijačku uvertiru. Onog trenutka kad je odlučeno da se kreće s vaučerizacijom, Torcida i BBB postali su svjesni da će ovog 1. prosinca biti na velikom testu.

FOTO Nakon derbija sukob BBB-a i policije na križanju Maksimirske i Svetica

Odličan derbi na Maksimiru: Hajduk do velikog boda u infarktnoj završnici!

Mamić: Ovo je pobjeda nogometa; Tudor: Hajduk može bolje!

Navijačka solidarnost u posljednjih nekoliko tjedana kumovala je uspješnom bojkotiranju odluke o kupnji vaučera za gostujuće tribine, a kulminacija je uslijedila u ovom tjednu, kada su BBB i Torcida donijeli odluku da će na derbiju zajedno boraviti na istočnoj tribini Maksimira.

Svega 10 tisuća gledatelja okupilo se na derbiju, a većinu su činili Bad Blue Boysi i Torcida okupljeni na istočnoj tribini. Navijači su ispunili najavljeno, okupili su se zajedno na jednoj tribini bez incidenata i međusobnih uvreda.

Vulgarne uvrede na račun čelnika hrvatskog nogometa

No, zato su vulgarne uvrede sijevale na račun Zdravka Mamića, Davora Šukera i HNS-a. Skandiralo se i 'Za dom spremni' i 'Ubi Srbina', što je dodatno pokvarilo ovo jedinstveno navijačko ujedinjenje najvećih rivala protiv čelnika hrvatskog nogometa. Vrijeđanja i uvrede nikako se ne mogu opravdati i treba ih osuditi jednako kao i pozdraviti 'akciju ujedinjenja'.

Torcida probila policijsku blokadu

Dan je počeo okupljanjem Torcide kod Hrvatskog narodnog kazališta u samom centru Zagreba. Sve je prolazilo mirno, čak uz odobravanja slučajnih prolaznika. Policija je pratila navijače Hajduka na putu prema Maksimiru, a Torcida je mirno probila policijski živi zid u Masarykovoj ulici, blizu HNK.

Treba pohvaliti i reakciju policije, koja nije nepotrebno provodila silu. Kod Maksimira su na kraju pustili navijače Hajduka da s kupljenim kartama uđu na Istok. Neki su očekivali kako će ih silom pokušati preusmjeriti na južnu tribinu, ali to se nije dogodilo.

Tko je po vama obilježio derbi Dinama i Hajduka?

Ukupno glasova:

Jedna kolona navijača

Nevjerojatne su bile slike s popularnog 'pimpek placa'. Tamo se dio BBB-a spojio s kolonom Torcide. Na ulazu je bio detaljan pretres, pa je mnogo navijača ušlo dugo nakon početka derbija. No, neki su ipak uspjeli unijeti nešto pirotehnike pa je jedna baklja završila u terenu.

Navijači pokazali snagu i zajedništvo

Nisu se točnima pokazale tvrdnje onih koji su govorili kako se huligani neće moći suzdržati od međusobnog obračuna. Navijači su ipak pokazali da se može i bez toga, ali nažalost ne i bez vrijeđanja čelnika hrvatskog nogometa. Policija je budno pratila svaki korak BBB-a i Torcide, ali nisu, kao nekad, ulazili na tribinu raditi reda što se pokazalo dobrim potezom.

Manji incident zabilježen je izvan stadiona nakon utakmice. Policija je silom rastjerala dio pripadnika BBB-a na križanju Maksimirske i Svetica.

TIJEK DOGAĐAJA:

16.50 Derbi završio bez incidenata i međusobnih tučnjava. Navijači su pokazali da se mogu ujediniti kada treba, ali sramotna skandiranja nažalost nisu izostala.

16.31 Nažalost, skandiralo se i 'Ubi, ubi Srbina'.

16.25 Pada i prva baklja u teren s mjesta na kojem se nalazi Torcida. S obje strane kreću nove uvrede na račun HNS-a.

15.35 Grmi s istočne tribine. Obje navijačke skupine navijaju za svoje klubove i napokon se ne vrijeđaju kao obično. No, zato su konstatna vrijeđanja 'Mamiću cigane', 'HNS pederi' itd...

15.07 Zasad je sve bilo idealno s navijačke strane, no prve minute obilježene su gromoglasnim skandiranjima što se nikako ne može i ne smije opravdati. Sijevaju uvrede i na račun Davora Šukera. Skandira se i 'Za dom spremni'.

15.03 Utakmica je otvorena gromoglasdnim skandiranjima protiv HNS-a i Zdravka Mamića. Skandiranja i uvrede stižu u zajedničkoj režiji BBB-a i Torcide.

14.40 Velika gužva vlada na ulazu na Istok. Detaljan pretres očito je jako usporio ulazak BBB-a i Torcide. Mnogi su odlučili kasnije pokušati ući na stadion.

14.20 Nadrealne scene ispred Maksimira. Netko se mora pitati što je uspio učiniti da izazove ovakvu reakciju navijača.

14.10 Nikakvih incidenata srećom nema. Policija ipak nije uputila Torcidu silom prema južnoj tribini i dopustila im spajanje s BBB-ima.

13.55 Torcida se susrela s BBB-ima kod popularnog 'pimpek placa'. Navijači su se izmiješali i čekaju u redovima na ulazak na istočnu tribinu.

13:30 Mir i tišina je među torcidašima, koji su se oglasili samo jednom, zapjevavši u Vlaškoj ulici 'HNS pederi, nogomet ste sj.....'.

13:15 Policija je pokušala blokirati torcidaše, ali oni su ih s podignutim rukama i bez nasilja probili i nastavili prema stadionu.

13:00 Više od 2000 pripadnika Torcide krenulo je pješke od Trga maršala Tita prema stadionu Maksimir. Svi imaju ulaznice za tribinu Istok.

12:50 Dok su se okupljali navijači Hajduka, pristizale su i jake snage policije.

12:00 Policija je raspoređena diljem autoceste, navijači koji iz Dalmacije putuju u Zagreb prolaze i nekoliko pretresa prije Lučkog i Maksimira, gdje ih čeka onaj najdetaljniji.

11:20 Bad Blue Boysi ponudili su pomoć pripadnicima Torcide za prijevoz do Zagreba, kako im se ne bi dogodilo da budu prepraćeni do stadiona i tamo zadržani do početka derbija.

10:35 Od navijača Hajduka doznajemo kako policija s naplatnih kućica na Lučkome sve fanove Bijelih, nakon legitimiranja i provjere nalaze li se na crnoj listi, vode ispod južne tribine Maksimira gdje će čekati početak derbija.

10:00 Policijske snage od jutra su na autocesti A1, kod naplatnih postaja Dugopolje i Lučko. 'Meta' policije su navijači Hajduka...

9:30 Premda su iz Dinama odlučili kako će za Torcidu ipak biti otvoren Jug Maksimira, Klub navijača Hajduka poslao im je odbijenicu. Tako će se danas, kao prije 20-ak godina, zajedno na Istoku naći veliki navijački rivali.

8:50 Brojni navijači Hajduka stigli su u Zagreb tijekom subote, kako bi izbjegli susrete s policijom koja iščekuje gostujuće tifose na tradicionalnoj adresi - naplatnim kućicama u Lučkom.

8:00 Policija je popisivanje navijača Hajduka koji putuju u Zagreb počela vršiti već u ranim poslijepodnevnim satima subote, kada je zaustavljano svako vozilo splitskih registracijskih oznaka u kojem je bilo četiri-pet osoba.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider