Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kobni udarac klubu?

Torcida na velikom testu: Hajduku prijeti izbacivanje iz Europe!

Nažalost, Hajduk je u iščekivanju nove kazne od UEFA-e, 21. u nizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog ponašanja navijača na uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europa lige (protiv Horizonta u Skoplju) u Hajduku sa zebnjom čekaju 22. kolovoza i odluku Disciplinske komisije UEFA-e.

Tijekom utakmice Horizont - Hajduk zapaljene su tri baklje, a delegat je uoči i dva sporna transparenta. Na jednom je pisalo "Hate UEFA", dok je drugi vrijeđao UEFA-ina službenika za sigurnost Bryana Drewa. Koliko je taj čin bio sulud, najbolje svjedoči podatak da je upravo Drew bio taj koji je dao suglasnost da navijači Hajduka mogu doći na stadion (makedonska policija je bila ta koja je spriječila nekoliko stotina torcidaša da stignu u Skoplje, zaustavivši ih na granici).

"Dobili smo pismo namjere iz UEFA-e, zapisali su baš sve što se dogodilo. Umjesto da Bryanu Drewu zahvalimo, mi ga prozivamo. Apeliram na naše navijače, može li bez bengalki? Ako se ne naučimo tako funkcionirati nećemo moći još dugo u Europi. Pokažimo dostojanstvo, nije dovoljno samo da se baklje ne bacaju u teren, jer i za zapaljenu baklju plaćamo kaznu. Odradimo utakmicu protiv Dile svi zajedno na vrhunskom nivou", zavapio je na današnjoj press konferenciji predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Hoće li prevladati razum?

Hajduk je prošle sezone za bakljadu na utakmici sa Skontom kažnjen s 30 tisuća eura i jednom utakmicom bez gledatelja (odrađeno protiv Horizonta na Poljudu 18.07.2013.). Također, zbog raznih pirotehničkih sredstava na utakmici Inter – Hajduk u Milanu UEFA je Hajduk kaznila s još 30 tisuća eura, a klub s Poljuda kažnjen je i uvjetnom kaznom u trajanju od tri godine.

Preciznije, prvi incident koji u roku od tri godine naprave Hajdukovi navijači značit će izbacivanje kluba iz svih europskih natjecanja na godinu dana, što bi bio golemi udarac Hajduku s obzirom na financijsko stanje u kojem se nalazi (teško je uopće zamisliti što bi za Hajduk značilo da nakon okršaja s Gruzijcima ne odigra nijednu utakmicu u eurokupovima do ljeta 2015.). Budući da u Skoplju nije prošlo bez kazne, jasno je da će Hajduk i Torcida ovog četvrtka biti na velikom testu. Samo jedna zapaljena baklja mogla bi klubu nanijeti koban udarac...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider