Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Olakšanje za sve

Napokon dobre vijesti za Hajduk: Veliki strah je nestao...

Hajduk još nikog nije prodao u zimskom prijelaznom roku, ali u srijedu je na Poljud stigao novac s kojim će se znatno lakše disati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Saudijski Al-Ittihad uplatio je 500 tisuća eura Hajduku kao prvi dio odštete za transfer Anasa Sharbinija iz srpnja 2012. godine.

Sharbini je prodan u Al-Ittihad za milijun i 800 tisuća eura, a s obzirom da su Saudijci otezali s uplatom dogovorenih rata, Hajduk je bio primoran prijaviti ih FIFA-i. Iznos se u međuvremenu s kamatama popeo na gotovo 2.5 milijuna eura, a FIFA je spor presudila u korist Hajduka, naredivši Al-Ittihadu da do 21. siječnja uplati iznos koji duguju Splićanima.

U Al-Ittihadu se promijenilo čelništvo kluba, a novim predsjednikom je u Kataru trebao razgovarati čelnik Bijelih Marin Brbić. Odlazak na pregovore je otkazan nakon što je sa Saudijcima dogovorio (novo) obročno plaćanje.

Ovih 3.8 milijuna kuna Hajduku skida veliki teret s leđa u situaciji kad do polovice prijelaznog roka nikog nije uspio prodati, nogometašima se duguju dvije, a Radnoj zajednici pet plaća. Posebno je osjetljiva situacija s profesionalnim pogonom, jer je postojao bojazan kako će se navršiti tri mjeseca da igrači ne dobiju nikakav novac od kluba. U tom slučaju bi putem Arbitraže pri HNS-u mogli dobiti raskid ugovora na štetu Hajduka i dobiti slobodne papire. Srećom, to se neće dogoditi...

Prodaja igrača ostaje prioritet

Unatoč svemu ovome, do kraja zimskog prijelaznog roka na prvom će mjestu biti prodaja igrača, kako bi se što prije riješili dugovi nastali zbog grijeha proteklih uprava. U fokusu su kapetan Mario Maloča koji protekle dvije zime nije imao sreće (zbog ozljeda mu propali transferi u Werder Bremen i Kuban Krasnodar), standardni BiH reprezentativac Avdija Vršajević (na meti turskih klubova) te najvrijedniji mladi eksponati.

Mario Pašalić, rođen 1995., kao središnji veznjak bio je najbolji strijelac Hajduka prošle polusezone sa šest postignutih zgoditaka. S dva je gola srušio Dinamo u prvenstvenom derbiju u rujnu, a nekoliko tjedana prije toga odbio je prelazak u Cataniju nakon što je Hajduk već prihvatio odštetu od 1.5 milijuna eura. Ispalo je kao pun pogodak za obje strane - Pašalić se nametnuo kao jedan od stožernih igrača i značajno si podignuo vrijednost na nogometnom tržištu, a Hajduk i dalje u kadru ima igrača koji vrijedi puno više nego što je koncem kolovoza ponudila Catania.

Jean Evrard Kouassi na mala je vrata došao u Hajduku početkom 2013., a u ovih manje od godinu dana postao je ljubimac navijača i neizostavni član prvog sastava (na krilu ili u vršku napada), a u jesenskom dijelu sezone zabio je četiri pogotka i upisao pet asistencija. Kouassi, koji je u studenom proslavio 19. rođendan, već je duže vrijeme na meti Ajaxa, ali i još nekoliko nizozemskih klubova (Twente, Feyenoord).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider