Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj europskih posrtaja

Još jedna tužna maksimirska noć: Ludogorec opet srušio Dinamo!

Dinamo je u posljednjem kolu Europske lige doživio peti poraz u natjecanju po skupinama te s mizernim učinkom od jednog boda završio još jednu razočaravajuću europsku sezonu...

'Modri' su zaključili katastrofalnu europsku sezonu sa starim znancima iz Bugarske. Dinamo je davno izgubio realne šanse za plasman u drugi krug natjecanja, a pred otužnim Maksimirom oprostio se od Europe porazom od Ludogoreca s 2:1.

Završio je Dinamo, što se znalo i ranije, na zadnjem mjestu u skupini, a u šest je utakmica uhvatio tek bod. Ludogorec je, pak, s prvog mjesta otišao u šesnaestinu finala, a iz B skupine mu se priključio i ukrajinski Čornomorec koji je ovog četvrtka u Eindhovenu svladao PSV s 1-0 i tako ugrabio drugo mjesto.

Ludogorec je u Maksimiru poveo u 28. minuti, a strijelac je, poslije dubinskog proigravanja Marcelinha, bio Dani Abalo. Dinamo je uspio doći do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Glavom je zabio Duje Čop kojem je, također glavom, loptu proslijedio Arijan Ademi.

Hrvatski prvak nije na koncu uspio sačuvati bod budući da je u 72. minuti Slovenac Roman Bezjak gurnuo loptu kroz noge Josipu Šimuniću i donio pobjedu gostima iz Bugarske.

U skupini A je od prije bilo poznato da će u drugi krug Valencia, a večeras joj se priključio i Swansea. Velšani su poraženi u gostima kod St. Gallena s 1-0, ali im to nije naštetilo budući da je Kuban Krasnodar u gostima kod Valencije uhvatio samo bod (1-1).

U skupini C su klubovi koji će prezimiti u Europa ligi bili poznati od ranije. To su Salzburg i Esbjerg koji su se u četvrtak sudarili u Austriji. Salzburg je bio uvjerljiv (3-0), pa je ovu fazu natjecanja završio s maksimalnih šest pobjeda. (TS)

Europa liga, 6. kolo:

skupina A

St. Gallen - Swansea 1-0 (Mathys 80)

Valencia - Kuban Krasnodar 1-1 (Alcacer 67 / Melgarejo 84)

Redoslijed: 1. Valencia 13, 2. Swansea 8, 3. Kuban 6, 4. St. Gallen 6

skupina B

Dinamo - Ludogorec 1-2 (Čop 45+1 / Abalo 28, Bezjak 72)

PSV - Čornomorec 0-1 (Dja Djedje 59)

Redoslijed: 1. Ludogorec 16, 2. Čornomorec 10, 3. PSV 7, 4. Dinamo 1

skupina C

Salzburg - Esbjerg 3-0 (Mane 19, 63, Kampl 58)

Standard - Elfsborg 1-3 (Mbombo 31 / Nilsson 41, 46, Beckmann 52)

Redoslijed: 1. Salzburg 18, 2. Esbjerg 12, 3. Elfsborg 4, 4. Standard Liege 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider