Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uživo od 20.15 na Novoj TV i OYO

'Atomski' Dinamo protiv mladog Hajduka: Prijenos mogu gledati - SVI!

U 20.15 na Novoj TV i OYO.hr kreće izravni prijenos Superkupa u kojem se na Maksimiru sastaju Dinamo i Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SUPERKUP će od 20.15 izravno prenositi Nova TV i OYO.hr na kojem se utakmica može gledati u svim zemljama.

Dinamo i Hajduk u Superkupu na Maksimiru otvaraju novu sezonu koja bi prema očekivanjima glavešina HNS-a trebala biti najuzbudljivija u posljednjih desetak godina.

>> Besplatno na Dinamo – Hajduk: Poznato 20 sretnika

>> Superkup pred vratima: Kruno Jurčić odgovorio Tudoru!

>> Igor Tudor: Nije korektno da se igra samo kod Dinama!

„Povijesna“ Liga 10, kako joj tepaju u HNS-u, trebala bi biti povećati zanimljivost a samim time i gledanost te financijske prihode hrvatskih prvoligaša.

Dinamo je ponovno najveći favorit za osvajanje prvenstva, dok bi Hajduk zajedno s Rijekom i Splitom trebao „modrima“ puhati za vrat. „Modri“ su odradili „ljetni shopping“ kao nikada do sada. Takav promet na Maksimiru još nije viđen. Ističemo dolazak iskusnog argentinskog vratara Pabla Migliorea, alžirskog reprezentativca El Soudanija, čileanskog reprezentativca Juniora Fernandesa te bivšeg reprezentativca mlade reprezentacije Portugala Ive Pinta, koji još nije registriran i nema pravo igranja protiv Hajduka.

Dinamo bez Sammira

U Dinamu inozemne pridošlice tituliraju iznimnim pojačanjima, no to ćemo tek moći prosuditi kada ih vidimo na travnjaku, a gdje mogu naći bolju priliku za dokazivanje od derbija s Hajdukom. Protiv Hajduka ćemo vidjeti kako Dinamo funkcionira bez svojeg glavnog „špilmahera“ Sammira.

Činjenica jest da Jurčić ima na raspolaganju respektabilan kadar, no glavni igrač mu se ozlijedio uoči starta sezone i pitanje je kako će „modri“ funkcionirati bez njega. Jurčić je najavio da će u Sammirove kopačke „uskočiti“ Domagoj Antolić ili Said Husejinović. Hoće li odmah odgovoriti na pravi način, doista je teško reći. Nemaju previše vremena za uigravanje. Odlučne utakmice su praktički na vratima.

Neuspjeh sve osim plasmana u Ligu prvaka

U Plavim salonima planirano je da Sammir odradi kvalifikacije za Ligu prvaka i uspješno uvede momčad u novu sezonu, a onda da konačno nastavi svoju karijeru u inozemstvu. Međutim, čini se da od elegantno odrađenog razdoblja „života bez Sammira“ neće biti ništa. Istina, Sammirova ozljeda nije tako teška kako se u prvi mah pretpostavljalo, ali neće ga biti barem mjesec dana i pitanje je koliko će mu trebati vremena da se vrati u formu.

U tom razdoblju Dinamo će odigrati svoje najvažnije utakmice sezone koje će odlučivati o Jurčićevom trajnijem ostanku na klupi, ali i konačnoj recenziji sezone. Koliko god Jurčić pokušavao relativizirati ambicije „modrih“, sve osim plasmana u Ligu prvaka, vrhuška Dinama shvatila bi kao neuspjeh. A u tom slučaju prilično je jasno da bi se tražio novi trener.

Jurčić se užasava 'megamomčadi'

Kad se sve to zna, nije teško zaključiti zbog čega Jurčić „kuka i nariče“ za Sammirom, ali i zbog čega se užasava sintagme „megamomčadi“. Nju nisu u opticaj pustili mediji, kako Jurčić voli spočitnuti novinarima, već njegov gazda.

Glavni čovjek Dinama Zdravko Mamić najavio je da stvara najbolji Dinamo u povijesti, a taj i takav Dinamo trebao bi, logično je zaključiti, „prošetati“ se kroz kvalifikacije Lige prvaka. Mamić je odradio prijelazni rok u velikom stilu. Jurčić je dobio igrače koje je tražio, ali i veliku knedlu u grlu. Čini se da mu pojačanja dođu kao "čelična kugla za gležnjom", a izostanak Sammira kao dobar alibi.

Hajduk i Tudor rasterećeni dolaze na Maksimir

S druge strane, Jurčićev kolega na klupi Hajduka Igor Tudor ulazi u novu sezonu s bitno manjim očekivanjima. Ne može se reći da je lišen bilo kakvog pritiska, ali nitko neće ostati zaprepašten ako Hajduk u subotu izgubi na Maksimiru. Hajdukovo je najveće pojačanje Mislav Anđelković, što samo za sebe dovoljno govori.

Tudor se za razliku od Jurčića gotovo u potpunosti mora osloniti na igrače iz Hajdukova omladinskog pogona. Mlada momčad „bijelih“ na pripremama je pokazala da ima perspektivu, ali u ovom trenutku teško je dokučiti koji su njeni krajnji dometi. Puno toga, kod obje momčadi, razotkrit će baš okršaj na Maksimiru.

Tko će slaviti u Superkupu na Maksimiru (UŽIVO NOVA TV subota, 20.15)?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider