Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Punit će blagajnu

Maminjo s tamburašima dočekao 'prvake svijeta': Bit će transfera!

Kadetima Dinama priređen je veličanstven doček u Zračnoj luci Pleso nakon što su u Manchesteru osvojili jedan od najcjenjenijih turnira na svijetu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić u pratnji tamburaša dočekao je na Plesu kadete „modrih“ nakon povratka iz Manchestera, gdje su osvojili prestižni Manchester United Premier Nike Cup, neslužbeno svjetsko prvenstvo igrača do 15 godina.

>> Odlični Dragovoljac zaslužio i uzeo bod protiv bezidejnog Dinama!

>> Dinamo 'na krovu svijeta': Ostvarili snove u 'kazalištu snova'!

„Neki od ovih dečki sigurno će biti velike zvijezde Dinama“, uskliknuo je Mamić koji trlja ruke. Dinamo ne mora brinuti, velikih transfera bit će i ubuduće. Dinamovi kadeti na veličanstvenom Old Traffordu zapjevali su dobro znanu pjesmu.

„Kako je lijepo bilo zapjevati na Old Traffordu 'Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad', bilo je to sad, pa onda tko zna kad“, kaže direktor omladinske škole Dinama Romeo Jozak.

Plavi su u konkurenciji najboljih svjetskih klubova dobili status heroja. A na turnir su došli s pozivnicom.

Uletjeli umjesto Porta

„Organizatori, jedna gospođa iz Finske znala je da smo ispali spletom okolnosti, a da imamo sjajnu generaciju, odličnu školu. I kad Porto iz nekih razloga nije mogao doći, pozivnicu smo dobili mi. Pa kad je već bilo tako, onda kad smo već došli, nismo stali do kraja i pobjede u finalu nad Milanom. Ispada da smo od svih na svijetu izgubili jedino od Trnja“, objasnio je Jozak te se samo nasmijao na konstataciju da su došli u Englesku s pozivnicom kao i Goran Ivanišević kad je osvojio Wimbledon.

No, možda se ne bi trebao puno smijati, brojni skauti na tribinama su sigurno pribilježili brojna imena tih igrača.

„Raspitivali su se, ne izravno kod mene, već kod mojih suradnika, Tottenham za Josipa Brekalu i Nikolu Moru, Arsenal za Brekalu, ali i drugi klubovi su se raspitivali za naše igrače. No, znao sam da bi se takvo što moglo dogoditi, u toj generaciji je sad sedam-osam sjajnih igrača, a njih pet-šest napravit će velike stvari. Pa u reprezentaciji tog uzrasta je 12-13 naših igrača, devet u prvoj postavi. Zato sam reagirao prije nekoliko mjeseci i s deset igrača potpisao ugovore. Prvi put 14-godišnjaci su dobili ugovore, tako da se skauti mogu 'slikati'" – kazao je Joza.

Rakitić ih je oduševio

Klinci Dinama koji su jučer poslijepodne krenuli u Zagreb nakon slavlja ostali su u Manchesteru na utakmici Uniteda i Seville. Došao ih je pozdraviti i Ivan Rakitić, kapetan Seville, koji nije igrao u 3:1 pobjedi njegove momčadi.

„Došao je do nas, fotografirao se s dečkima, jako je simpatičan. I bilo mu je jako drago što smo slavili. Kad se razvila naša zastava na terenu, odlučio je sići na travnjak i čestitati našim dečkima“, dodao je Jozak.

Nike kup u Manchesteru osvojili su: Adrian Šemper, Matej Hudeček, Borna Sosa, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Luka Pasariček, Nikola Moro, Borna Borovec, Josip Brekalo, Karlo Igor Majić, Davor Lovren (Dejanov brat), Dino Halilović (Alenov brat), Adrian Zenko, Andreas Antić, Bruno Goda, Kristijan Sabolović, a dečke je vodio stručni stožer na čelu s Krešimirom Gojunom, uz pomoć Milana Šnjarića, Jasmina Osmanovića, Sebastijana Grgaca i Antonija Pavlovića.

„Gojun je odličan trener, voli moderan nogomet, kombinacija agresivnosti i hladnokrvnosti. A igrači ga prate, usvojili su to što traži, brzinu, agresivnost, ali i "frajeri" s našim nogometnim štihom“, kaže direktor škole Jozak. (I.M./Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider