Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Lica poput đonova

Mamić ih zato ne cijeni, ali ne mare: Zveket zlatnika jači od ponosa!

Kada dođe do promjene trenera u Maksimiru, hrvatski treneri polete iz startnih blokova poput hrtova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Dinamu ništa novo. Ponovno su se tresla brda kod izbora novog trenera, tražio se inozemni stručnjak s visokim referencama, a opet se rodio „profesor iz domaće radinosti“. Branko Ivanković ponovno je uzjahao neukrotivog „modrog mustanga“ s kojeg je već dva puta odalamio na prašnjavu zemlju maksimirske koride. Ništa zato.

>> Ivanković treći put predstavljen, Mamić otkrio pred kim je dobio prednost

Dobroćudni „profesor“ usporeno se podigao držeći se za bolna leđa, otresao šeširom prašinu s poderane košulje, laktom obrisao pljuvačku s lica i ponovno se uputio prema boksu razjarenog konja.

Ivankovića ne smetaju Mamićeve 'britke opaske'

Iako ga je Zdravko Mamić diskvalificirao iz utrke u noći trećeg Jurčićeva leta niz štange podno Plavog salona, Ivanković je naknadnim pregledavanjem snimke vraćen na stazu i na kraju je prvi presjekao ciljnu traku. Nećemo reći da se radilo o foto finišu, ni da je to neko veliko iznenađenje. Zapravo, nakon što pogledate nekoliko sličnih igrokaza u nizu, rasplet je bio više no očekivan.

Jednako kao i Jurčića, Ivankovića uopće nije zasmetalo što je već dva puta nastradao na istom mjestu, nisu ga zasmetale ni britke Mamićeve opaske na njegov račun i račun domaćih stručnjaka. Treba biti pošten pa reći da Ivanković a ni Jurčić nisu iznimke. Spremni smo okladiti se da bi većina domaćih trenera jednako postupila da su na njihovom mjestu. Čast iznimkama.

Mamić ih zato ne cijeni, ali ne mare

Kada dođe do promjene trenera u Maksimiru, hrvatski treneri polete iz startnih blokova poput hrtova, gaze se među sobom i preskaču sve prepreke. Sve će progutati i zaboraviti u tili čas kao da se nikada nije ni dogodilo. To je jedan od razloga zbog čega ih Mamić ne cijeni, ali dojma smo da ih to previše ne zabrinjava.

Lica poput đonova

Nema tu ni previše časti, ni ponosa, a ni obraza. Mnogima su lica poput đonova. Sve mogu pretrpjeti i izdržati. Možete im ugasiti i cigaru na nosu. Neće ni primijetiti. Zov Dinamove klupe jači je od svega. Pitanje je samo bi li taj zov bio jednako privlačan da nije tako bogato potkožen sa snopovima konvertibilnih novčanica?

Zveket zlatnika jači od ponosa

Kad bolje razmislimo, to baš i nije neko pitanje. Uostalom, kada se začuje zveket zlatnika, zalet hvata skoro cijela zemlja. Takvo je vrijeme, erozija morala, ako ga je ikad i bilo, uhvatila je maha u svim porama društva. Zašto bi treneri bili drugačiji?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider