Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte što je rekao

Maleš: Bila je to borba predsjednika Hajduka protiv anomalija u sustavu

Hrvatski nogometni savez (HNS) nije želio danas komentirati nepravomoćnu osuđujuću presudu zbog primanja, odnosno davanja mita za "pošteno nogometno suđenje"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši predsjednik uprave Hajduka Hrvoje Maleš, koji je prema obrazloženju u tom slučaju kao Uskokov pouzdanik doprinio razotkrivanju nogometne korupcije, izjavio da je to bila borba predsjednika Hajduka protiv anomalija u sustavu.

"Borio sam se protiv sustava, a ne protiv ljudi i žao mi je što je to svedeno na nekakav privatni obračun mene i Širića. To je bila isključivo borba predsjednika jedne institucije (Hajduka) protiv anomalija u sustavu", izjavio je Hini Maleš, koji je teretio bivšeg dopredsjednika HNS-a Željka Širića za primanje mita.

Širić je nepravomoćno osuđen danas u Zagrebu na četiri godine zatvora jer je za pošteno suđenje Hajduku i Karlovcu uzeo ukupno 33.000 eura mita, dok je zbog davanja 3000 eura mita na uvjetnu zatvorsku kaznu osuđen nekadašnji tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer, koji u zatvor neće ići ne ponovi li nedjelo u četiri godine.

Uz zatvorsku kaznu predsjednica sudskog vijeća Gordana Mihela Grahovac Širiću je izrekla i mjeru osmogodišnje zabrane obavljanja dužnosti u tijelima HNS-a, koja mu teče nakon odsluženja kazne, dok je Šprajceru dosuđena četverogodišnja zabrana rada u klubovima i tijelima nogometnog saveza.

Sutkinja je, obrazlažući presudu ustvrdila da se Maleš srčano borio protiv nepravde te da je branio interese svog kluba, pri čemu je ugrozio svoju karijeru i žrtvovao svoju budućnost, ne samo u sportu, ali da mu nitko od "nogometnih" svjedoka nije priznao da je pokazao hrabrost.

Šprajcer je nakon objave presude izjavio da će na višem sudu dokazati da je nedužan, dok Širić, koji se nije danas pojavio na sudu, nije želio telefonom komentirati presudu, ali je njegov odvjetnik najavio žalbu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider