Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osveta za nedavni napad?

Pogledajte krvavi sukob Torcide i BBB-a na autoputu kod Otočca!

Huligani iz redova navijača Hajduka i Dinama nastavili su s obračunima, ovaj put na autocesti kod Otočca.

Nedaleko čvora Otočac na autocesti A-1 izbio je masovni obračun navijačkih skupina Bad Blue Boys i Torcida, koji su putovali na utakmice svojih klubova (Hajduk danas od 17:00 igra u Zagrebu s Hrvatskim dragovoljcem, a od 19:00 u Splitu se sastaju Split i Dinamo).

Dragovoljci ne žele u 2. ligu: Hajduk teško poražen u Sigetu!

Najmanje 17 navijača ozlijeđeno je popodne u tučnjavi, doznaje se u ličko-senjskoj policiji. U policiji kažu kako je 12 ozlijeđenih navijača prevezeno u gospićku, a petorica u riječku bolnicu.

Od ravnateljice bolnice u Gospiću Sandre Čubelić doznaje se da "prema trenutnoj slici dijagnostičke obrade" nitko od navijača nije životno ugrožen, te da vjerojatno nema ni teže ozljeđenih.

"Svi su zaprimljeni pacijenti muškarci s krvnim podljevima, uglavnom po licu i rukama", kazala je doktorica Čubelić.

Policija uhvatila grupu navijača u Senju

Glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević kazala je da se tučnjava dogodila oko 14 sati na autocesti kod Otočca, te da se dio navijača razbježao nakon incidenta. Međutim, policija je jednu grupu uhvatila u Senju te se i oni odvoze ponovno u Otočac u policijsku postaju gdje traje policijska obrada.

"Tek treba utvrditi tko je izgred izazvao, koji su motivi, a da bi se mogao događaj i okvalificirani kao remećenje javnog reda i mira ili kao kazneno djelo. To će ovisiti i o posljedicama, odnosno o težini ozljeda i visini materijalne štete", kazala je Brozičević.

Izvijestila je da se sukob dogodio na čvoru Otočac, na autocesti, dakle ne kod nekog ugostiteljskog objekta gdje su se mogli slučajno sresti suprotstavljene skupine navijača Dinama i Hajduka.

Huliganska posla

Nagađa se kako se veći broj huligana iz redove Torcide (blizu 200) osvetio kolegama iz redova BBB-a (50-ak) za nedavni brutalni napad kod Glavnog kolodvora u Zagrebu nakon prekida primirja.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je na svojim službenim stranicama kako se "zbog masovne tučnjave navijača kod čvora Otočac na autocesti A1 u smjeru Dubrovnika vozi usporeno preticajnim trakom uz ograničenje brzine na 40km/h".

Obračuni na autocestama nisu nepoznati navijačkim skupinama - posljednji veći datira iz svibnja prošle godine kada su se kod odmorišta Desinec (između Karlovca i Zagreba) sukobili pripadnici Torcide i Armade. Ipak, najduža je povijest sukoba Torcide s BBB-ima, kako na autoputu (primjer Brinja iz kolovoza 2009.), tako i na tzv. Ličkoj magistrali (listopad 2007.) (GOL.hr/Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider