Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlaze i Krešić i Fio

Tudor novi trener Hajduka! 'Krstičević podbacio u zadnjim utakmicama'

Poraz od Rijeke u jadranskom derbiju označio je kraj ere Miše Krstičevića na klupi Bijelih.

Mišo Krstičević je bivši, a novi trener Hajduka - Igor Tudor! Nakon nedjeljnog poraza od Rijeke na Poljudu predsjednik Hajduka Marin Brbić predložio je članovima Nadzornog odbora da se Krstičević razriješi dužnosti, a oni su u ponedjeljak na sastanku to i prihvatili, te je za 17.30 sati sazvana izvanredna press konferencija.

>> Rijeka srušila Hajduk na Poljudu i skočila na treće mjesto!

Krstičeviću je na ljeto isticao ugovor potpisan po preuzimanju prve momčadi (u ožujku 2013.), ali čelnici Hajduka procijenili su da je klubu potreban novi šef stručnog stožera, nakon što su Bijeli posljednjih nekoliko utakmica odigrali katastrofalno i tek uz puno sreće prošli Slaven Belupa u polufinalu Kupa.

Navijači Hajduka likuju zbog odlaska "grobara Fredija"

Osim Krstičeviću, Hajduk je od danas bivši poslodavac Sergiju Krešiću i Frediju Fiorentiniju, koji su smijenjeni sa svojih pozicija sportskog direktora i savjetnika. Odmah nakon što se vijest proširila društvenim mrežama, navijači Hajduka su počeli likovati što odlazi Fiorentini, čovjek koji je više od desetljeća u klubu bio na raznim funkcijama, i kojeg najžešći navijači smatraju "grobarom Hajduka".

Krstičević i Krešić od povratka iskusnog stručnjaka sa španjolskim pedigreom nisu nikako uspijevali pronaći zajednički jezik, a u veljači je Mišo nakon verbalnog okršaja završio u bolnici. I dok se Krstičeviću zamjera veliki pad momčadi u posljednjih mjesec dana, a Fiorentiniju brojni gafovi iz prošlosti, za Krešića su kobna bila dvojica Brazilaca, koji su iz Fluminensea stigli u (sad već propalom) poslu čiji je glavni režiser bio upravo on. 

Obrazloženje za ove odluke ponudili su na press konferenciji predsjednik Brbić, te troje članova Nadzornog odbora - Branka Ramljak, Nikola Koceić-Bilan i Ante Majić.

Ramljak, potpredsjednica NO-a, je rekla kako je "na zahtjev predsjednika sazvan sastanak na kojemu su svi članovi konferencijski sudjelovali": "Odlučeno je da se smijeni Mišo Krstičević i postavi za novog trenera Igor Tudor, te da se smijeni sportski direktor Krešić i prekine suradnja s gospodinom Fiorentinijem", kazala je Ramljak, a riječ je potom preuzeo Marin Brbić:

"Hvala Miši Krstičeviću, odradio je veliki posao, ali nažalost prezentacije prve momčadi u posljednjim utakmicama nisu bile onakve kako se očekivalo. Za klub bi veliki udarac bio da ne izborimo Europu, pa smo se odlučili dati šansu našem treneru. S Tudorom je dogovrena suradnja do kraja sezone, a sada mogu reći kako se nadam da je on dugoročno rješenje", kazao je Brbić.

Brbić: Želimo pozitivan pomak na svim razinama

Sedam članova NO-a je bilo za smjenu ovog trojca, a jedan je bio suzdržan.

Predsjednik Brbić prokomentirao je i razlaz s Krešićem i Fiorentinijem: "Želimo pozitivan pomak na svim razinama u klubu. S Krešićem nismo uspjeli u onome što smo naumili, a Fiorentini je u klubu već 20 godina. S naše strane je došlo do zasićenja, ne znamo je li s njegove, ali vjerojatno će doći do sporazumnog raskida ugovora."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider