Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kasno se trgnuli

Jurčić razočaran igrom 'modrih', junior 'prodao' Šimuniću 'tunel'

Dinamo je odigrao samo 1:1 s Hrvatskim dragovoljcem u 5. kolu Prve HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon iznenađujućeg remija s Hrvatskim dragovoljcem, trener Dinama Krunoslav Jurčić bio je vidno razočaran.
„Iskoristit ću riječi svog suradnika koji mi je nakon utakmice rekao: 'I u kvartu je teško nakon sat vremena početi igrati nogomet'. To najbolje opisuje kako smo danas igrali. Naravno, kada se tako uđe u susret onda kada i ubrzamo odnosno krenemo igrati na pravi način onda se zamjerite sreći. Tako to ide“, kazao je Jurčić, a prenosi službena web stranica Dinama.

>> Maminjo s tamburašima dočekao 'prvake svijeta': Bit će transfera!

>> Odlični Dragovoljac zaslužio i uzeo bod protiv bezidejnog Dinama!

Alen Halilović imao je popriličnu slobodu kretanja, ali nije bio na visini zadatka, uostalom kao ni cijela momčad.
„Zamislili smo da 'pliva' u međuprostoru s dva zadnja vezna iza leđa koji mu zatvaraju prostor, ali nije nam se to ostvarilo. Htjeli smo dignuti ritam igre u nastavku pa smo ubacili igrače koji su u višoj natjecateljskoj formi.“

Jurčić je opravdanje pronašao u zgusnutom rasporedu.
„Ovo nam je peta utakmice u 14 dana, fizički i psihički smo jako ispražnjeni i upravo zbog toga samo pozivao na oprez, ali nadao sam se da ćemo naći snage i pobjedom se priključiti našim sjajnim kadetima i upotpuniti feštu kluba. Našim mladićima želim od srca čestitati na golemom uspjehu, a mi idemo dalje“, zaključio je Jurčić.

Duje Čop iskreno je priznao:
„Nismo igrali dobro i Dragovoljac je zasluženo uzeo bod na čemu im čestitam. Znali smo da nam neće biti lako jer smo umorni zbog velikog broja utakmica, ali moramo naučiti dobivati utakmice i kad nam ne ide, kad smo umorni odnosno kad nismo pravi. Šteta zbog dva boda, ali ništa to na kraju neće značiti. Naravno da smo htjeli dobiti utakmicu i osvojiti tri boda jer smo htjeli tako čestitati našim sjajnim kadetima koji su postali svjetski prvaci u Manchesteru, ali znamo koje su nam najbitnije utakmice u ovom dijelu sezone“, kazao je Čop.

Junior 'prodao' Šimuniću 'tunel'

Ovaj bod mladoj momčadi Dragovoljca mnogo će značiti za podizanje samopouzdanja pred nastavak prvenstva i vrlo važno gostovanje u Zadru. Najbolji igrač jučerašnjeg susreta u redovima Crnih bio je donedavni junior Jan Doležal. Ostat će zapamćen tunel kojeg je prodao kapetanu Dinama Josipu Šimuniću, kao i gol za 1:1 koji je postigao u 66. minuti utakmice, svega minutu nakon što je Dinamo poveo preko El Soudanija.
"Ovo mi je definitivno najdraži gol u karijeri, a došao je u pravom trenutku. Odigrali smo nekoliko utakmica, ali nismo imali sreće. Evo, sada nam se to napokon vratilo protiv Dinama, najbolje prvoligaške momčadi", izjavio je mladi Doležal. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider