Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lokosi prošli najgore

Ždrijeb Europske lige: Velika sreća za Hajduk, Rijeka na Olimpiju!

Hrvatski predstavnici Hajduk, Rijeka i Lokomotiva saznali su svoje protivnike u 3. pretkolu Europske lige.

Ukoliko Hajduk prođe makedonski Turnovo u uzvratu (četvrtak, 25. srpnja), gdje Splićani ulaze s prednosti od 2:1, igrat će protiv pobjednika dvoboja FC Dila Gori - Aalborg. Bit će to vjerojatno gruzijska momčad koja je u prvom susretu slavila s 3:0 šokiravši favorite iz Danske.

>> Predstavljamo Dilu: Sljedeći protivnik Hajduka iz Staljinovog rodnog grada

>> Dinamo čeka pobjednika iz dvoboja Sheriff - Sutjeska!

Puno je sreće imao Hajduk koji je samo dan uoči ždrijeba saznao da ipak neće biti nositelj. Za to su krivi turski klubovi Fenerbahče i Bešiktaš koji su pomilovani i vraćeni u ždrijeb euro kupova.

Mogao je Hajduk izvući jednu Sevillu, Kuban iz Krasnodara koji ima budžet 50 milijuna eura ili pak Metalurg iz Donjecka. Vratilo se sve Hajduku u ždrijebu iako Gruzijci nisu bezazlena momčad. Prošle su sezone izbacili Anorthosis u 3. pretkolu EL-a, a kasnije ispali od Maritima.

U Hajduku znaju da Turnovo tek treba proći i zasad ne želi nitko komentirati ždrijeb sljedećeg kola.

Tko je najbolje prošao u ždrijebu 3. pretkola euro kupova?

Ukupno glasova:

Rijeka vjerojatno u Ljubljanu

Olimpija je pobijedila Žilinu 3:1 u prvoj utakmici 2. pretkola. Tko bude bolji ide na Rijeku koja je s 5:0 isprašila Velšane.

Zanimljivo, ova dva kluba igrala su u Sloveniji na pripremama, a utakmicu je zasjenio divljački napad ljubljanskih huligana na nekoliko pripadnika Armade. Rijeka je tada slavila s 3:0, što nas dodatno čini optimističnima. Naravno, 'zmajčeki' prvo moraju obraniti 3:1 u Žilini.

Lokomotiva protiv Trabzonspora

Ukoliko Lokosi obrane 2:1 iz Minska protiv Dinama, a nadamo se da hoće, igrat će protiv boljeg iz sureta Trabzonspor - Derry City. Turci su slavili s 4:2 u Trabzonu i veliki su favoriti za prolazak.

Sva tri hrvatska predstavnika prve će dvoboje, dođu li do njih, igrati na svojim stadionima. Prve utakmice igrat će se 1., a uzvrati 8. kolovoza.

Ždrijeb 3. pretkola Europske lige:

Turnovo/Hajduk - Dila Gori/Aalborg (3:0 za Gruzijce u prvoj utakmici)

Prestatyn Town/Rijeka - Olimpija/Žilina (3:1 za Olimpiju u Ljubljani)

Lokomotiva/Dinamo Minsk - Trabzonspor/Derry City (4:2 za Trabzosnpor u Turskoj)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider