Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Neprihvatljivo'

HNS i HOO osudili Mamićevo ponašanje: Tko će ga kazniti - Šuker ili Vrbanović?

Nakon skandaloznih izjava Zdravka Mamića o ministru znanosti, obrazovanja i sporta, oglasio se i HNS koji je najavio kaznu Mamiću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"On je Srbin kod kojeg ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je hrvatomrzac, ima krvna zrnca koja pretežu da mrzi sve što je hrvatsko", rekao je između ostalog Mamić o Željku Jovanoviću.

>> Priveden Zdravko Mamić!

>> Mamić poslao BBB-ima poruku i brutalno napao ministra: 'Srbin i hrvatomrzac!'

Ministar njegove izjave nije htio komentirati, tek je poručio kako je na potezu DORH.

Međutim, oglasili su se iz Hrvatskog nogometnog saveza, priopćenjem koje donosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez smatra kako svaki sportski djelatnik treba odgovarati kao pojedinac za svoje riječi i djela, pa se stoga moramo ograditi od posljednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio.

Hrvatski nogometni savez smatra izjave člana Izvršnog odbora HNS-a gospodina Zdravka Mamića neprihvatljivima, a takav način komunikacije neprimjerenim.

Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni djelatnici, dužan je poštivati odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Budući da je gospodin Mamić svojom izjavom povrijedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podnesena prijava radi pokretanja disciplinskog postupka", stoji u priopćenju.

Ostaje upitno tko će kazniti izvršnog predsjednika Dinama. Da živimo u normalnoj državi odmah po izlasku iz studija Soundset radija Mamić bi bio smijenjen sa svih funkcija koje obnaša i u Dinamu i u Savezu (ili bi bio prisiljen podnijeti ostavke). Nažalost, kako to nije slučaj, naivci bi možda mogli i povjerovati da će se nešto bitno dogoditi po pitanju njegova statusa u Rusanovoj.

Ukoliko se HNS odluči za maksimalnu kaznu (izbacivanje iz Saveza), takva odluka ne bi prošla bez potpisa Davora Šukera ili Damira Vrbanovića. To se dosad činilo nezamislivim, pa će ovo biti veliki test za obojicu.

Stiglo je i priopćenje Hrvatskog olimpijskog odbora:

''Hrvatski olimpijski odbor (HOO) osuđuje izjave koje je izvršni direktor NK Dinama Zlatko Mamić u današnjoj emisiji Soundset Plavog radija iznio na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Sadržaj, ton i način njegovih izjava neprihvatljive su i potpuno neprimjerene u svakom civiliziranom društvu. One se kose sa svim načelima Olimpijske povelje te ih treba najoštrije osuditi.

HOO podržava sve napore Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta usmjerene ka boljitku hrvatskog sporta.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider