Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvorilo se mjesto

HNS odlučio: Bivši Varteks od ove sezone u Trećoj ligi sjever!

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza smjestio je NK Varaždin, sljednik nekadašnjeg Varteksa, u Treću hrvatsku ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što im je skinuta suspenzija zbog dugova radi koje seniorski sastav godinu dana nije nastupao donešena je kompromisna odluka, jer pravilnik propisuje da klub koji ne nastupio dvije ili više utakmica pada u najniži rang natjecanja. No, nije propisano pada li u najniži rang HNL-a ili Županijskog nogometnog saveza.

Zbog rupe u propisu HNL je na neki način pogladio Varaždince, prema kojima su bili možda i stroži nego prema nekim drugim klubovima. Dugovi iznose oko 30 milijuna kuna, od čega je oko 75 posto prema gradu Varaždinu i državi. Nekoliko milijuna kuna dugova prema igračima svakako trebaju vratiti do 1. listopada ili se opet s njima dogovoriti, kako ne bi ponovo bili suspendirani.

U Treću HNL smješteni su jer se otvorila pozicija odustajanjem Ivančice od toga natjecanja zbog financijskih problema. Za Varaždin će igrati juniori koji su nastupali u Prvoj ligi, a spominje se i povratak nekadašnjih Varteksovaca Gordana Vuka, Nevena Vukmana, Ivana Režića...

Trener Varaždina će biti bivši vratar Varteksa Ivica Solomun, a prvenstvo kreće u subotu 17. kolovoza. U prvom kolu igrat će stari prvoligaški znanci i susjedski rivali - Varaždin i Međimurje.

Također, odlučeno je da će Prva HNL juniora i kadeta brojiti i ove sezone 16 sudionica, te će u natjecanju i dalje sudjelovati mladi Varaždinci, ali i Šibenčani, čija će se seniorska momčad iduće sezone natjecati u Trećoj ligi jug.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider