Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad tek 2.2 milijuna eura

Barca potvrdila transfer Halilovića: 'Ne znam što bih rekao'

Dinamo i Barcelona dogovorili su sve detalje oko transfera Alena Halilovića u redove jednog od najboljih klubova svijeta, potvrdili su u taboru 'modrih'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici Dinama i Barcelona posljednjih su dana finalizirali dogovor i više nema nikakvih nedoumica. Alen će u dresu Dinama ostati do kraja sezone, a potom seli na Camp Nou.

"Presretan sam zbog svega. Ne znam uopće što bih rekao. Veliko hvala Dinamu na svemu, uvijek će ostati moja prva ljubav i najdraži klub gdje sam ostvario svoje dječačke snove. Hvala svim trenerima koji su me trenirali te navijačima 'modrih'. Naravno, Barcelona je nešto posebno, klub koji volim otkada sam počeo trenirati nogomet i izuzetno sam počašćen i sretan što ću dobiti priliku nositi dres katalonskog diva. Ipak, prije toga želim osvojiti duplu krunu s Dinamom," poručio je 17-godišnji Halilović.

I Barcelona je putem svoje službene stranice objavila kako je kompletirala transfer hrvatskog dragulja Alena Halilovića. Katalonci su za taj transfer, kako navode na svojoj službenoj stranici, platili svega 2,2 milijuna eura. Naravno, dodatni bonusi će biti isplaćeni nakon što Halilović ispuni određene klauzule iz ugovora poput debija za prvu momčad.

Sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić naglasio kako je Halilovićev transfer u Barcelonu 'veliki posao za klub, ali i za hrvatski nogomet'.

"Naravno da smo ponosni što smo napravili ovako veliki posao za naš klub, ali i hrvatski nogomet općenito. Barcelona je godinama pratila Alena i njegov razvoj, jedan su od najvećih klubova na svijetu i sretni smo što smo zaključili posao na zadovoljstvo svih strana," kazao je Zoran Mamić.

Halilović je debitirao za 'modre' sa samo 16 godina, 3 mjeseca i 11 dana, a već prije svog 18 rođendana (18. lipnja) će napustiti Dinamo. Ugovor s Barcelonom potpisao je na pet sezona. (TS / Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider