Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sretan ti rođendan'

Hajduk pregazio rezerve Udinesea: Kelavi porcija zvižduka

Proslavu 103. rođendana Hajduk je zaokružio pobjedom protiv Udinesea.

Hajduk - Udinese 2:0, rezultat je prijateljskog dvoboja koji se igrao na Poljudu pred 7000 navijača.

Novosti iz Hajduka: Prijateljska utakmica u Vukovaru

Kombinirani sastav Hajduka kojeg je na teren poslao Igor Tudor pružio je vrlo dobru partiju protiv rezervi Udinesea. Niti jedan igrač kluba iz Udina koji je za vikend igrao u Serie protiv Genoe nije se našao u početnom sastavu momčadi koju je vodio pomoćnik Francesca Guidolina Fabio Viviani, ali to nikako ne umanjuje vrlo dobru partiju koju su pružili mladići u bijelom dresu.

Tudor je odmarao Kouassija, A. Milića, Pašalića, Sušića, Maglicu, Vršajevića i Jozinovića, ali i bez njih se Hajduk solidno nosio s gostima iz Italije, u čijim su se redovima od prve minute našli i bivši igrači Slaven Belupa (Igor Bubnjić) i Inter Zaprešića (Frano Mlinar). Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, a najzanimljiviji detalj iz tog dijela je višeminutna čestitka Torcide voljenom klubu, u sklopu koje se pjevao hit Fantoma 'Sretan ti rođendan'.

Nastavak je počeo - gromoglasnim zvižducima. Bili su upućeni Ivanu Kelavi, koji je zamijenio Željka Brkića. Kao bivši vratar Dinama drukčiji doček nije mogao ni očekivati, a u prilog mu ne ide ni činjenica da je svojedobno kao čuvar mreže Modrih zajedno sa suigračima pjevao neprikladnu pjesmu, na račun Hajduka i Grada Splita.

Nedugo nakon što su se zvižduci stišali, pao je pogoda. Edinaldo Gomes je u šesnaestercu Udinesea gurnuo Josipa Bašića, a splitski sudac Goran Gabrilo pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator bio je Filip Bradarić. Bilo je to u 53. minuti, a šest minuta kasnije na semaforu je zasvijetlilo 2:0.

Još čišći jedanaesterac je to bio - Codromaz je srušio Andrijaševića koji je išao jedan na jedan s Kelavom. Franko je najstrožu kaznu pretvorio u 2:0, a Kelava je, vjerojatno ljut što je imao loptu na ruci, žestoko ju ispucao, čime je dodatno navukao bijes poljudskih tribina, pa je do kraja dvoboja svaki njegov kontakt s loptom popraćen žestokim negodovanjem.

Debitirao Nikola Vlašić

Razvodnila se igra nakon tog pogotka, a od zbivanja koja su uslijedila najviše treba istaknuti debi talentiranog Nikole Vlašića, mlađeg brata Blanke Vlašić, kojeg je Tudor uveo u 65. minuti. Upravo je Vlašić zakuhao treći pogodak - oteo je loptu jednog igraču Udinesea u 82. minuti i dao ju Bukvi, a ovaj proslijedio u sredinu odakle Ivan Tomičić matira Kelavu za konačnih 3:0.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider