Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlična utakmica

Kouassi ušao u povijest Hajduka, Dinamo i službeno novi prvak!

U posljednjoj utakmici 28. kola HNL-a nije bilo pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Belupo i Hajduk u Koprivnici su odigrali 1:1. Rezultat je to kojim zadovoljni mogu biti i jedni i drugi, a kojim je svakako najsretniji Dinamo, koji je i matematički osigurao novi, osmi uzastopni naslov prvaka (uoči pet posljednjih kola Modri pred prvim pratiteljem, Lokomotivom, imaju 15 bodova više i bolji međusobni omjer).

Što je tiče same utakmice u Koprivnici, ona je bila debelo iznad prosjeka HNL-a. Vidjeli smo pregršt lijepih poteza, šanse su prštale i pred jednim i pred drugim vratima, a tempo dvoboja pao je tek u posljednjih 10-ak minuta, kada su trener izmjenama razvodnili igru, zadovoljni neriješenim.

Desetkovani Splićani stigli su u Podravinu po treću pobjedu u posljednja dva i pol mjeseca, ali je prvu šansu imao Slaven, kada je u sedmoj minuti zakasnio Vugrinec na ubačaj Glavice. Tri minute kasnije, u Hajduka lopta je došla do Kouassija koji odlično podvaljuje za Vukovića, ovaj bježi čuvaru i puca slabijom, desnom nogom, ali Rodić je istrčao sa svoga gola i ušao mu u šut.

Kouassi raspametio Torcidu

U 15. je Čanađija morao spašavati s gol-linije nakon udarca Sušića, a kad se očekivao još goropadniji Hajduk - Slaven je poveo. Korner je izveo Rak, a na prvoj vratnici je Milović zakasnio pokriti Delića koji glavom pogađa za 1:0! Igrala se 24. minuta...

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, a tek što se krenulo u nastavak, u 47. minuti Hajduk je izjednačio - prvi gol u dresu Hajduka zabio je Jean Evrard Kouassi - iskosa s lijeve strane je pucao Sušić, ali pogodio je vratnicu, lopta se odbila na drugu stranu gdje je priseban Kouassi, koji poravnava na 1:1 i hita prema Torcidi! Ujedno, bio je to 4000. prvenstveni gol Hajduka.

Rodić briljirao na vratima Slavena

Samo minutu nakon toga vratnicu je pogodio Vugrinec, a u 51. je Kouassi nesebično izbacio u matnu prigodu Vukovića koji puca sam ispred Rodića, ali Slavenov čuvar mreže bio je nesavladiv, u toj i još brojnim drugim situacijama (nakon udaraca odličnog Sušića, te Plazonića, Milića, Vukovića...).

Iako je Hajduk bio bliže pobjedi, pobjeda plijena najrealniji je ishod koprivničkog dvoboja...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider