Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijeli odmah iza Rijeke

Hajduk slavio u gradskom derbiju: Pašalić opet presudio Splitu!

30. kolo HNL-a zaključeno je gradskim derbijem u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je s 1:0 pobijedio Split i na ljestvici se drugoplasiranoj Rijeci približio na dva boda zaostatka.

Kao i u prvom kolu nastavka, ponovno je Hajduku pobjedu nad klubom iz Parka mladeži donio Mario Pašalić. Tada je 19-godišnji veznjak s dva zgoditka preokrenuo vodstvo Splita na domaćem terenu, a ovaj put je pred oko 7000 gledatelja jedini gol pao u 40. minuti.

Organiziranije i borbenije su igrači Splita ušli u utakmicu, imali i nekoliko poluprilika u uvodnom dijelu da bi u finišu poluvremena Hajduk poveo. Pašalić je dobio loptu na 25 metara, napravio korak-dva i opalio, a lopta se odbila od Glavine i prevarila nemoćnog Zagorca. I to je bilo to što se pogodaka tiče.

Imali su u nastavku i Hajduk i Split svoje šanse - Bijeli nisu uspijevali povećati vodstvo i riješiti utakmicu, a na drugoj strani povratnik Lovre Kalinić pobrinuo se da mreža ostane netaknuta. Zaigrao je nakon višemjesečne stanke po prvi put u početnom sastavu i Mijo Caktaš, a istaknimo i da je u službenoj utakmici za Hajduk debitirao još jedan biser iz Dugopolja, Andrija Balić.

Iduće kolo igra se u utorak i srijedu, a sastaju se: Slaven Belupo - Osijek, Rijeka - Zadar, Hrvatski dragovoljac - Hajduk, Lokomotiva - Istra 1961 i Split - Dinamo.

LJESTVICA:

Dinamo 71
Rijeka 60
Hajduk 58
Split 47
Lokomotiva 43
Istra 36
Zadar 32
Osijek 25
Slaven Belupo 22
Hrvatski dragovoljac 20

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider