Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Stanovima

Kalinić spasio Hajduk od poraza u Zadru: Hrgović zabio 'bijelima'!

Zadar i Hajduk odigrali su 1:1 u Stanovima u posljednjoj utakmici 19. kola Prve HNL...

Otvorena i zanimljiva utakmica Zadra i Hajduka u Stanovima. „Bijeli“ su rano poveli, već u 5. minuti. Bukva je ubacio iz slobodnog udarca, Matković je istrčao i sudario se s Iluridzeom, a Mikanović je s ruba šesnaesterca pogodio mrežu domaćina. Zadrani su tražili prekršaj na svojem vrataru koji je morao napustiti travnjak zbog ozljede. Utakmica je prekinuta na deset minuta, a Matkovića je odvezla Hitna pomoć.

Nakon Hajdukova vodstva, Zadar je silovito krenuo po izjednačenje. Heister je zaprijetio u 18. minuti, ali Kalinić brani. Pet minuta kasnije druga sporna situacija na utakmici, poništen je pogodak Zadru zbog zaleđa.

Kouassi promašio šansu za 2:0

Hajduk je mogao povesti 2:0 u 36. minuti. Pašalić je probio po lijevoj strani, centrirao je u sredinu, natrčava Kouassi i ne uspijeva pogoditi "drop kick", lopta je otišla preko grede.

U sudačkoj nadoknadi Hajduk je imao puno sreće. Prvo je Hrgović pogodio vratnicu iz slobodnog udarca, a potom je Begonja propustio realizirati veliku šansu kada je samo izašao ispred Kalinića, no nije pogodio mrežu.

Hrgović iznenadio Kalinića

U drugom dijelu Zadar je krenuo još odlučnije po pogodak. Ofenzivan pristup domaćinu se isplatio u 75. minuti. Hrgović je iskosa s desne strane, s nekih 14-15 metara, tukao oštro po zemlji i pogodio bliži kut Kalinićevih vrata.

Nakon izjednačenje obje momčadi krenule su po pobjedu, igralo se otvoreno i bez kalkulacija. Zadar je ipak imao bolje šanse. U 82. minuti Tadić je pucao u padu s ruba peterca, ali Kalinić je na mjestu. Možda i najbolju šansu na utakmici propustio je u 89. minuti Begonja.

Begonja propustio dotući Hajduk

Nakon sjajne akcije, ostao je sam ispred Kalinića, pucao je po zemlji, no Hajdukov vratar brani nogom. Zadar je imao četiri velike šanse u kojima je odlično reagirao vratar Hajduka. Stoga se može reći da je Kalinić spasio „bijele“ od poraza. Hajduk s jednim osvojenim bodom u Zadru ima 37 bodova, zaostaje tri boda za vodećim Dinamom, koji ima i utakmicu manje, te ima tri boda više od trećeplasirane Rijeke, koja također ima utakmicu manje.

Tijek utakmice: Zadar - Hajduk 1:1

90' Gužva u šesnaestercu Zadra, KIiš je pucao, ali vratar Zadra brani.

89' Još jedna velika šansa za Zadar. Nakon sjajne akcije, Begonja izlazi sam pred Kalinića, puca po zemlji, a Kalinić brani nogom.

82' Velika šansa za Zadar. Tadić je pucao u padu s ruba peterca, ali Kalinić brani.

75' GOOOOOL!!! Hrgović je odmjerenim udarcem s 13-14 metara pogodio bliži kut.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45+10' Velika šansa za Zadar. Begonja je izašao pred Kalinića, prebacio ga, ali lopta pogađa stativu pa je Milović izbacuje u korner.

45+5' Hrgović je pogodio vratnicu iz slobodnog udarca.

40' Kouassi je pucao iskosa pokraj vrata.

36' Velika šansa za Kouassija. Pašalić je probio po lijevoj strani, centrirao je u sredinu, natrčava Kouassi i ne uspijeva pogoditi "drop kick", lopta je otišla preko grede.

23' Sporna situacija. Zadru je poništen pogodak iz zaleđa.

22' Velika šansa za Ivančića. Milović je neshvatljivo pustio loptu, Ivančić je utrčao iza njegovih leđa, pokušao je lobom svladati Kalinića, ali lopta odlazi pokraj vrata.

18' Šansa za Zadar. Kalinić brani udarac Heistera.

14' Nakon prekida i ukazivanja pomoći vrataru Zadra, Gulić je zamijenio Matkovića.

5' GOOOOOL!!! Hajduk je poveo golom Mikanovića. Zadrani traže prekršaj na vrataru. Nakon centaršuta Bukve iz slobodnog udarca, Matković je istrčao, sudario se s igračima koji su utrčavali u peterac, lopta se odbila do Mikanovića koji s ruba šesnaesterca pogađa mrežu Zadra. Matković je ostao ležati na travnjaku i neće moći nastaviti utakmicu.

1' Utakmica je počela.

Sastavi:

Zadar: Matković, Sarić, Šimurina, Ivančić, Begonja, Jerbić, Bašić, Neretljak, Heister, Tadić, Hrgović

Hajduk: Kalinić, Mikanović, Milić, Milović, Pašalić, Iluridze, Jozinović, Bukva, Maloča, Sušić, Kouassi

Hrvatska 1. liga
Zadar Hajduk 1:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 18 12 4 2 40
2. Hajduk 19 10 7 2 37
3. Rijeka 18 9 7 2 34
4. Lokomotiva 18 10 2 6 32
5. Split 19 8 7 4 31
6. Istra 1961 18 6 5 7 23
7. Slaven Belupo 19 3 8 8 17
8. Zadar 19 4 5 10 17
9. Osijek 19 2 5 12 11
10. Hrvatski dragovoljac 19 1 6 12 9
Sljedeće utakmice
13.12. Slaven Belupo Hrvatski dragovoljac
14.12. Osijek Lokomotiva
14.12. Istra 1961 Split
15.12. Dinamo Zagreb Zadar
15.12. Hajduk Rijeka

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider