Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hajduk, Rijeka, Lokomotiva

Odličan ždrijeb za hrvatske klubove u drugom pretkolu Europa lige!

Hajduk, Rijeka i Lokomotiva doznali su na koga idu u prvim susretima EL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajač Kupa Hajduk igrat će protiv boljeg iz dvoboja FK Horizont Turnovo - Suduva. Splićani su s koeficijentom 8.916 bili nositelji, a protivnik će im biti trećeplasirani sastav Makedonije ili Litve (Suduva je u prošloj sezoni završila na trećoj poziciji, a u tekućoj, koja završava na jesen, trenutno su četvrti sa 16 bodova zaostatka za vodećim Žalgirisom).

Hajduk i Rijeka domaćini u prvim utakmicama

Hajduk će prvu utakmicu igrati u Splitu, nažalost pred praznim tribinama zbog UEFA-ine kazne.

Tudor: Napravit ćemo dobar 'skauting'

Trener Hajduka Igor Tudor ističe kako će maksimalno ozbiljno pristupiti pripremi utakmice.
„Napravit ćemo dobar 'skauting'. Već u četvrtak otići ćemo pogledati njihovu međusobnu utakmicu. Naravno da smo favoriti, ali mi to trebamo pokazati na travnjaku“, kazao je Tudor.

Maloča: O njima ne znamo gotovo ništa

Kapetan Hajduka Mario Maloča kaže kako su makedonska i litvanska momčad velika nepoznanica za njega i njegove suigrače.
„Trenutačno o njima ne znamo gotovo ništa, ali naravno da ćemo se bolje upoznati s njihovom snagom kada budu igrali međusobne utakmice. Pogledat ćemo ih pa ćemo zasigurno više znati o njima“, zaključio je Maloča.

Juričić: Rijeka je favorit

Nositelj je bila i Rijeka (koeficijent 4.916), a nju čeka pobjednik dvaju susreta između osvajača Kupa Walesa, Prestatyn Towna, i latvijskog Metalurgs Liepajasa. Poput Litve, i u Latviji je u tijeku sezona, a Metalurgs drži šestu poziciju (u Europu su se kvalificirali kao četvrti u prošlom prvenstvu).

Rijeka će također biti domaćin u prvom susretu 2. pretkola, ali za očekivati je da će tribine Kantride biti krcate, jer europskog nogometa pod stijenama nije bilo četiri godine.

Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić prokomentirao je:
„Koliko znamo o izvučenim protivničkim klubovima, mislim da smo kvalitetniji od obje ekipe i nije nam važan rezultat ishoda utakmica prve kvalifikacijske runde. Mislim da smo favoriti u oba dvoboja.“

Ivković: Bio sam uvjeren da ćemo izvući nekog iz bivšeg SSSR-a

Treći naš predstavnik, Lokomotiva, nije imala povlašteni status nositelja (koeficijent 3.916), ali je imala sreće sa ždrijebom - suparnik će im biti bjeloruski Dinamo Minsk ili litvanska Kruoja. Bjeloruski klub daleko je poznatiji od litvanskog. Dinamo je jedini klub iz Bjelorusije koji je nastupao u elitnom rangu bivšeg SSSR-a, a 1982. godine čak se okitio naslovom prvaka. Prošle sezone bio je treći u bjeloruskoj ligi, a u tekućoj sezoni trenutačno je također trećeplasirani.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković pokazao se kao dobar prognozer.
„Bio sam uvjeren kako ćemo u drugom pretkolu izvući nekoga iz bivšeg SSSR-a, a to se i ostvarilo“, kazao je Ivković te dodao:

„Europske su utakmice dodatna zabava, nova prilika za dokazivanje. Europa je popraćena od mnoštva ljudi, skauta raznoraznih klubova što sve donosi nešto pozitivno.“

Europa liga, ždrijeb 2. pretkola (prve utakmice 18. srpnja, uzvrati 25. srpnja):

Hajduk - Turnovo / Suduva

Rijeka - Prestatyn Town / Liepajas Metalurgs

Kruoja / Dinamo Minsk - NK Lokomotiva

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider