Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale Kupa

Hajduk domaćin u prvoj utakmici, uzvrat na Maksimiru!

Održan je ždrijeb finala Hrvatskog kupa u kojem će se sastati Hajduk i Lokomotiva.

Određeno je da će se prva utakmica igrati u Splitu, a uzvrat u Zagrebu. Kuglicu u kojoj je bilo ime Hajduka izvukao je član Nazdornog odbora Bijelih, Vjekoslav Hrabar.

Prvi dio bitke za Rabuzinovo Sunce odigrat će se tako 8. svibnja na Poljudu, dok će odluka o osvajaču Kupa pasti 22. svibnja na Maksimiru (satnica za oba susreta znat će se kroz nekoliko dana).

Iako su se tijekom četvrtka pojavila nagađanja kako u slučaju ovakvog ždrijeba neće biti izvedivo igranje uzvrata na Maksimiru zbog organizacije koncerta Depeche Modea (zakazan za 23. travnja), legendarni Britanci će nastupiti u zagrebačkoj Areni, umjesto prvotno dogovorenog koncerta na stadionu Maksimir, a službeno objašnjenje kaže kako su posrijedi problemi tehničke i produkcijske naravi.

Što se tiče samog puta do finala, Lokomotivin je bio kudikamo lakši od Hajdukovog. Zbog lošeg koeficijenta u Kupu, druga momčad Dinama je morala igrati pretkolo, u kojem su sa 7:2 svladali Slaviju iz Pleternice. Potom su, također kao domaćini, riješili Segestu 4:2 te Libertas iz Novske s 3:2, da bi u četvrtfinalu pogodak Andreja Kramarića bio dostatan za prolaz u dva susreta (GOŠK-a su u Dubrovniku pobijedili 1:0, a na Maksimiru je bilo 0:0). U polufinalu su izbacili Cibaliju - 1:1 bilo je u Vinkovcima, a na Maksimiru glatkih 3:0.

Hajduk je natjecanje u Kupu započeo u Slunju (4:0 protiv istoimenog domaćina), da bi veliki ispit imao već u osmini finala. Gradski derbi igrao se na Poljudu, a Bijeli su izbacili RNK Split, s 2:1. U četvrtfinalu je Hajduk igrao protiv Zeline, i prošao uz veliki otpor drugoligaša - bilo je 1:1 u Svetom Ivanu Zelini, a na Poljudu 1:0. Posljednja prepreka prije same završnice bio je Slaven Belupo, koji je arhiviran ove srijede na Poljudu, gdje je završilo 1:1 nakon što je Hajduk slavio u Koprivnici u prvom dvoboju s 2:1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider