Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo prošao sa 7-1

Antolić u samom finišu utakmice donio Dinamu pobjedu na Poljudu

Dinamo je pobijedio Hajduk i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa, a pogodak odluke na Poljudu postigao je Domagoj Antolić...

Odigran je još jedan veliki derbi između Dinama i Hajduka. Nakon što je slavio s uvjerljivih 5-0 na Maksimiru, Dinamo je pobijedio Hajduk i na Poljudu. 'Modri' su pobijedili s 2-1 i ukupnim rezultatom 7-1 prošli u polufinale Kupa.

Doduše, nije to bila utakmica od rezultatske neizvjesnosti pa je i sami susret protekao više u revijalnom tonu. Dinamo je poveo već u 5. minuti nakon što je Leko pogodio vratnicu, a lopta se odbila do natrčalog Ademija. Hajduk je stigao do izjednačenja pogotkom s bijele točke, trećim uzastopnim u zadnje dvije utakmice. Uspješan realizator je bio Bradarić.

Nakon nekoliko prilika s jedne i druge strane te (opravdano) nepriznatih golova, u 86. minuti je uslijedio pogodak odluke. Sijevnula je polukontra Dinama, Stipica je dobro blokirao Halilovićev udarac, a Antolić odbijenu loptu pospremio u praznu mrežu za 2-1.

Navijačko zajedništvo i dalje je bilo na djelu. 200-tinjak BBB-a smjestilo na istočnoj tribini, u neposrednu blizinu Torcide. Uredno su 'častili' HNS i Zdravka Mamića, a u 33. minuti Ivan Bebek prvi put je prekinuo utakmicu zbog povika 'Za dom spremni' i 'Ajmo ustaše'.

Inače, Hajduk je igrao s momčadi koja je u prosjeku bila stara 21 godinu. To je druga najmlađa momčadi u povijesti 'bijelih' (rekorder je Vulić iz 2001. godine s 20,6 godina u prosjeku) koja je istrčala na travnjak. A prosjek starosti igrača u zapisniku bio je 20,1 godinu.

Dinamo je s kapetanskom trakom predvodio posljednjih dana često spominjani Šimunić. Gruba kazna Fife ga nije omela i odradio je dobru utakmicu, dok su BBB-i nakon susreta počastili igrače s 'J*** vas Mamić'.

Četvrtfinale Kupa, uzvratna utakmica:

Hajduk - Dinamo 1:2 (prva utakmica 0:5) (Bradarić 23' / Ademi 5', Antolić 86'), Dinamo prošao u polufinale s ukupnih 7-1 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider