Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maminjo se dobro sjeća

Gostovanja u Nikšiću – noćna mora za 'modre': Skidali su gaće...

Hrvatski prvak Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka igrat će s pobjednikom iz dvoboja moldavskog Sheriffa i crnogorske Sutjeske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka Sheriff i Sutjeska u Tiraspolu su odigrali 1:1, što je vrlo obećavajući rezultat za crnogorskog prvaka.

Dinamo se do sada sastajao sa Sheriffom dvaput u europskim natjecanjima. U sezoni 2010/11. „modri“ su ispali u 3. pretkolu Lige prvaka. Prvu utakmicu odigrali su 1:1 u Tiraspolu. U Zagrebu je također bilo 1:1 nakon 120 minuta igra, a na jedanaesterce pobijedio je Sheriff sa 7:6. U 3. pretkolu Lige prvaka sastali su se i prošle sezone. Dinamo je  u Tiraspolu pobijedio 1:0, dok je u Zagrebu uvjerljivo slavio sa 4:0.

>> Dinamo čeka pobjednika iz dvoboja Sheriff - Sutjeska!

>> Ždrijeb Europske lige: Velika sreća za Hajduk, Rijeka na Olimpiju!

„Modri“ nemaju europskih iskustava sa Sutjeskom iz Nikšića, koja je prošle sezone prvi put osvojila prvenstvo Crne Gore ostavivši iza sebe najvećeg rivala Budućnost iz Podgorice. No, Dinamo i Sutjeska poznaju se iz odmjeravanja snaga u prvenstvima bivše Jugoslavije, posebice u 80-tim godinama kada je Sutjeska igrala u elitnoj jugoslavenskoj ligi četiri uzastopne sezone od 1984/85. do 1987/88. "Modri" su tradicionalno teško izlazili na kraj s tvrdim Crnogorcima. Često su gubili u Nikšiću.

Tko je najbolje prošao u ždrijebu 3. pretkola euro kupova?

Ukupno glasova:

Tih godina zasigurno se dobro sjeća današnji izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić koji je 80-tih u svojstvu navijača često putovao na gostovanja "modrih". Nakon što se vratila u 1. ligu, godine 1984. Sutjeska je pobijedila Dinamo sa 1:0 u Nikšiću, a u Zagrebu je izgubila 3:0. Iz te generacije Sutjeske sjećamo se imena poput Miomira Bakrača, Žarka Đurovića, Slavka Radovanovića, Ranka Zirojevića, pa nešto kasnije Miloša Bursaća, Milonje Đukića...

Sljedeće sezone Dinamo je odigrao samo 1:1 u Zagrebu, dok je u Nikšiću izgubio 2:1. Ni u sezoni 1987. Dinamo nije uspio pobijediti Sutjesku na Maksimiru, bilo je 2:2, a u Nikšiću je ponovno izgubio 2:1. Godinu dana kasnije Dinamo je konačno pobijedio Sutjesku 2:1 u Zagrebu, ali je izgubio u Nikšiću s 3:0. Sutjeska je te sezone ipak ispala iz lige pa je završila nikšićka noćna mora za „modre“.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider