Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi kovačići i halilovići

Dinamovi klinci pokorili Emirate: 'Pitali su nas otkud nam toliki talent'

Lijepo vrijeme za Dinamov podmladak. Čak četvorica juniora ove su sezone debitirala u prvoj momčadi, a njihovi vršnjaci i bez njih osvojili naslov na prestižnom turniru u Al Ainu, gdje su konkurenciju činili velikani poput Intera, Benfice i Celtica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"To su sve velike ekipe, ali mi smo pokazali da smo jači od njih, bolja smo momčad bili i to je to", ponosno će Jakov Biljan.

Veznjak Marko Alvir bio je najbolji igrač i strijelac turnira.

"Lijepo zvuči, naravno. Bilo mi je drago što sam dobio tu nagradu, igrao sam dobro, to sam i zaslužio."

Ovo perspektivno društvo s klupe vodi najbolji strijelac Dinamove povijesti Igor Cvitanović. Reakcije na igre i talent njegovih igrača u Emiratima bili su razlog za veliki ponos i zadovoljstvo: "Evo, ja ću vam samo reći jedan primjer. Chalana, bivša legenda portugalskog nogometa i Benfice, on i svi takvi velikani se ne mogu načuditi otkud crpimo toliko talentirane djece. Jer, mi smo ipak veličine jednog ozbiljnog europskog grada, Hrvatska."

A, svim tim talentima cilj je, naravno, slijediti put dojučerašnjih suigrača Halilovića, Jedvaja, Brodića...

"Meni je osobno drago jako što mladi igrači iz škole izlaze u seniorsku momčad i to nam je svima dodatni motiv i poticaj da možemo. Ja mislim da u momčadi ima tu još puno momaka koji mogu igrati u seniorima Dinama", kaže Biljan.

"Sad oni dolaze u stvarno najvažnije razdoblje njihove igračke karijere. Mi ih upozoravamo na to da im sad tek najkrvaviji dio posla predstoji", upozorava legendarni Cvita.

Dio posla za one s jakim karakterom. Jer, na prijelazu iz juniora u seniore mnogi su se talenti pogubili. Koliko god izgledala blizu, velika pozornica nije lako dohvatljiva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider